
Hurááá, konečne sa nám v záhradke objavili prvé druhy zeleninky, ako šalát či reďkovky. Doplňme ich o menej tradičnú, ale mimoriadne zdravú čakanku a granátové jablko a získame úžasnú kombináciu chutí, ktorá sa skvele hodí napríklad na večeru. Aby si po šalátiku nebola rýchlo hladná, pridaj aj tempeh, prípadne iný kvalitný sójový výrobok (napr. tofu). Ak sa nebrániš mäsu, nahradiť ho môžeš kúskami kuracieho alebo tuniakom či lososom.
Ako na to?
1
Tempeh pokrájame na kocky a len zľahka osmahneme na pár kvapkách olivového oleja a na pretlačenom cesnaku
2
Čakanku pokrájame alebo môžeme nechať celé lístky. Nemusíme sa obávať jej horkastej chute. Pri tejto kombinácii sa stratí. Môžeme si ju zrezať i ďalej od konca, kde sú jej najviac horké časti
3
Pridáme natrhaný hlávkový šalát, pokrájanú redkvičku, mladú a červenú cibuľku a zrniečka granátového jablka.
4
Zálievku si pripravíme z oleja, pretlačeného cesnaku, ume octu, čili a bieleho korenia a nakrájaných byliniek.
5
Zalejeme ňou šalát, zľahka premiešame a podávame posypané klíčkami, alebo na sucho opraženými sezamovými či tekvicovými semienkami.

Výživové hodnoty na 1 porciu:
450 kcal
T:
22 g
B:
27 g
S:
29 g
Prajem skvelú chuť😊
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!


