Zmrzlina neodmysliteľne patrí k letu Ale vybrať si tú správnu môže byť niekedy problém. Preto si ja osobne radšej túto maškrtu pripravujem doma. Vždy používam kvalitné suroviny, preto viem, že si môžem zamaškrtiť bez strachu a v tomto prípade aj bez výčitiek. Táto zmrzlina totiž neobsahuje cukor.
Čas prípravy
- 15 munútpríprava
- 8 hodínzamrazenie
Ako na to?
1
Ovčí jogurt dáme do misky.
2
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha a primiešame k jogurtu.
3
Čučoriedky umyjeme a vidličkou ich jemne roztlačíme a pridáme do misky.
4
Lístky medovky nakrájame a spolu so stéviou primiešame.
5
Takto pripravenú zmes prelejeme do misky vhodnej do mrazničky a dáme mraziť na 2 hodiny.
6
Potom misku vyberieme a zmrzlinu premiešame vidličkou, aby sa netvorili kryštáliky.
7
Vložíme opäť do mrazničky na 2 hodiny.
8
Zmrzlinu vyberieme a jemne premiešame tyčovým mixérom.
9
Ak sa chceme vyhnúť tomuto postupu, môžeme zmrzlinu na začiatku nadávkovať do menších silikónových formičiek, napr. na mafiny.
10
Takto pripravenú zmrzlinu dáme do mrazničky na cca 8 hodín.
11
Po zamrazení zmrzlinu vyberieme, ozdobíme ovocím a podávame.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 80g bez ovocia):
130 kcal
549 kJ
T:
11 g
B:
3 g
S:
4 g
V:
0.5 g
A teraz hurá, môžeš sa pustiť do vychutnávania tejto pochúťky. ;-)
Fantastické recepty na všetky možné príležitosti nájdeš a v našich knihách:
Vyskúšaj aj:
Recept na domáci jahodový sorbet
Domáca zmrzlina zo sladkého žltého melóna
Domáca nektarinková limonáda
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.