Jednoduchý na prípravu, perfektne osvieži a poteší chuťové poháriky. Taký je tento jahodový sorbet, ktorý sa fantasticky hodí do týchto horúcich letných dní. Nenechaj sa zlákať na presladené smotanové kupované zmrzliny s rôznymi polevami. Priprav si svoju vlastnú mrazenú dobrotu do mrazáku a vyhni si pokušeniu.
Ako na to?
1
Jahody očistíme od lístkov, opláchneme a vložíme do mixéra.
2
Pridáme vodu a poriadne vymixujeme na hladkú hmotu, ktorú cez sitko prepasírujeme od kôstiek.
3
Vanilkový struk otvoríme a vyškrabeme vnútro, ktoré pridáme k jahodovej zmesi.
4
Nakoniec pridáme limetkovú šťavu a ešte raz pomixujeme.
5
Takto rozmixovanú zmes vylejeme do nádoby a dáme do mrazničky aspoň na 6 hodín, ideálne cez noc.
6
Potom zmes vyberieme z mrazničky a ešte raz poriadne rozmixujeme, aby sme dosiahli jemnejšiu krémovejšiu konzistenciu.
Tip: K jahodám môžeme pridať napr. maliny či ríbezle. Pred podávaním najprv na chvíľu vyberieme sorbet z mrazničky, aby trošku zmäkol a lepšie sa nebral.
Prajem veľa dobrej nálady zo slniečka a nech ti chutí! :-)
Skvelé recepty na letné posedko nájdeš aj v našich knihách:
Vyskúšaj aj:
13 receptov na domácu zmrzlinu a nanuky, pri ktorých zabudneš na tie umelé kupované
10 receptov na domáce limonády a drinky, ktoré si môžeš dopriať bez výčitiek
Ďalšie skvelé recepty z jahôd, ktoré odporúčame vyskúšať
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov