Červená je farba, ktorá kraľuje tejto polievke. Perfektná kombinácia cvikly, červenej kapusty a červenej cibule. Doplnená o cícer a voňavé korenie. Navyše polievku zvládneš pripraviť do 20 minút. Poď sa do toho pustiť!
Ako na to?
1
Na olivovom oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
2
Postupne pridáme roztlačené strúčiky cesnaku a všetky koreniny. Pražíme spolu cca 1 minútu.
3
Pridáme nadrobno nasekanú červenú kapustu a opekáme cca 2-3 minúty.
4
Podlejeme zeleninovým vývarom.
5
Postupne pridáme nadrobno nakrájanú cviklu a cícer.
6
Dochutíme soľou a korením a varíme, kým sa nám všetky chute nespoja a cvikla a kapusta nezmäknú.
Dobrú chuť :-)!
Inšpiruj sa aj tipmi na chutné polievky a inými zdravými receptami v našich knihách:
Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.