Dnes si pripravíme šalát, ktorý sa podáva teplý. Vďaka cíceru je veľmi sýty, vhodný napríklad na večeru či obed. Zeleninu z panvice, ktorú zmiešame so šalátom, môžeme podávať pokojne aj ako samostatné jedlo a pripraviť si k nemu výživnú prílohu, ako napríklad bulgur, quinou či inú obilninu.
Ako na to?
1
Ak máme sterilizovaný cícer, prepláchneme ho a osušíme.
2
V panvici zohrejeme olivový olej, pridáme cícer a nakrájanú jarnú cibuľku aj so zelenou časťou, posypeme kurkumou a krátko restujeme.
3
Medzitým nakrájame cuketu, očistíme a nakrájame šampiňóny a tiež sušené paradajky. Zeleninu pridáme k cíceru.
4
Zmes osolíme, okoreníme, primiešame nasekanú petržlenovú vňať a všetko premiešame. Restujeme cca 5 minút, aby zelenina ostala chrumkavá.
5
Umytú rukolu zmiešame s teplou zmesou z panvice a podávame.
Tip: Šalát môžeme posypať sezamom či ľanovými semiačkami a dať si k nemu kúsok domáceho pečiva 😊.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
430 kcal
1805 kJ
T:
12 g
B:
20 g
S:
60 g
V:
16 g
Prajem dobrú chuť 😊.
Načerpaj inšpiráciu na ďalšie chutné fit recepty aj v našich knihách:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov