Skvelá a jablkovým džúsom možno aj netradične dochutená príloha, ktorá neodmysliteľne patrí k jesenným jedlám. Jabĺčka kapuste dodajú šmrnc a skvelú chuť.
Ako na to?
1
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme do sklovita na troche oleja alebo masti.
2
Na cibuľu nasypeme hnedý cukor a necháme ho jemne skaramelizovať.
3
Najemno nastrúhanú červenú kapustu pridáme do hrnca a zalejeme ju jablkovým džúsom.
4
Necháme dusiť za občasného miešania asi 30 minút.
5
Pridáme nahrubo postrúhané jabĺčka aj so šupkou, osolíme, okoreníme a podľa chuti pridáme citrónovú šťavu alebo ocot.
6
Prikryté dusíme, kým kapusta nezmäkne.
Tip: Kapustu si môžeme dochutiť podľa seba. Niekto má radšej sladšiu, iný kyslejšiu. Pridaním citrónovej šťavy získa kapusta krásnu fialovú farbu.
Dobrú chuť :-)!
Nevieš čo zdravé variť? V našich kuchárskych knihách nájdeš inšpirácie od raňajok, polievok, hlavné jedlá až po dezerty, pečivo či nápoje:
V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.