Táto liečivá polievka z cvikly je plná silných antioxidantov, ktoré jemne pomáhajú pečeni pri liečbe tela. Tiež... Šošovička + cvikla = LÁSKA! Lahodné manželstvo! Mám pre teba jednoduchý liečivý hrniec polievky, ktorý ti pomôže pri detoxe živým a zdravým spôsobom. Tento recept je nabitý cviklou plnou antioxidantov, ktoré pomáhajú pečeni pri čistení nášho tela. Jednoduché ingrediencie sa spájajú chutným, výdatným a výživným spôsobom. Táto polievka je nielen čistá a zdravá, plná bielkovín a vlákniny, ale je aj skutočne sýta, nízkokalorická a uspokojujúca.
Ako na to?
1
V strednom hrnci na strednom ohni zohrejeme olej.
2
Cibuľku dusíme 2-3 minúty, potom pridáme vodu, šošovicu, cviklu, soľ a rascu.
3
Privedieme do varu, potom prikryjeme a varíme na miernom ohni 30 minút alebo dovtedy, kým nie je šošovica uvarená a mäkká.
4
Keď je šošovica mäkká, vytlačíme do polievky šťavu z citróna.
5
Podávame čistú alebo posypanú bylinkami (kôpor, petržlen, pažítka).
Výživové hodnoty na 1 porciu:
112 kcal
471 kJ
T:
2 g
B:
5 g
S:
17 g
V:
4 g
Dobrú chuť :-)!
Aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš recepty na polievky, recepty s nízkym obsahom kalórií a iné výživné jedlá vhodné aj pri chudnutí:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz