Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Liečivá nízkokalorická cviklovo-šošovicová polievka

40 min
6 porcií
cviklová polievka

Potrebujeme: 

  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 1 cibuľku nakrájanú nadrobno
  • 6 šálok vody
  • ½ šálky sušenej šošovice
  • 2 šálky nastrúhanej cvikly alebo jedna väčšia, prípadne 2 menšie
  • 1 lyžičku morskej/himalájskej soli
  • 2 lyžičky drvenej rasce
  • 1 citrón
cviklová polievka

Táto liečivá polievka z cvikly je plná silných antioxidantov, ktoré jemne pomáhajú pečeni pri liečbe tela. Tiež... Šošovička + cvikla = LÁSKA! Lahodné manželstvo! Mám pre teba jednoduchý liečivý hrniec polievky, ktorý ti pomôže pri detoxe živým a zdravým spôsobom. Tento recept je nabitý cviklou plnou antioxidantov, ktoré pomáhajú pečeni pri čistení nášho tela. Jednoduché ingrediencie sa spájajú chutným, výdatným a výživným spôsobom. Táto polievka je nielen čistá a zdravá, plná bielkovín a vlákniny, ale je aj skutočne sýta, nízkokalorická a uspokojujúca.

Ako na to?

1

V strednom hrnci na strednom ohni zohrejeme olej.

2

Cibuľku dusíme 2-3 minúty, potom pridáme vodu, šošovicu, cviklu, soľ a rascu.

3

Privedieme do varu, potom prikryjeme a varíme na miernom ohni 30 minút alebo dovtedy, kým nie je šošovica uvarená a mäkká.

4

Keď je šošovica mäkká, vytlačíme do polievky šťavu z citróna.

5

Podávame čistú alebo posypanú bylinkami (kôpor, petržlen, pažítka).

Výživové hodnoty na 1 porciu:

112 kcal

471 kJ

T:

2 g

B:

5 g

S:

17 g

V:

4 g

šošovicová polievka so zeleninou
najlepšia šošovicová polievka
šošovicová polievka recept

Dobrú chuť :-)!

Aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš recepty na polievky, recepty s nízkym obsahom kalórií a iné výživné jedlá vhodné aj pri chudnutí:

jedálniček na chudnutie
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.