Je veľa receptov na sladké vafle. Teraz mám pre teba niečo iné. Recept na vynikajúce chrumkavé slané vafle. Môžeš k nim servírovať, čo len chceš, od sezónnych potravín až po tie, čo máš v špajze. Dobrá správa pre všetkých, ktorí cukete neholdujete. Aj keď tvorí veľkú časť receptu, cítiť ju tam nebudete. Vafle sú chrumkavé a zvnútra mäkučké.
Ako na to?
1
Nastrúhame si najemno cuketu, parmezán a nasekáme bazalku.
2
V miske si rozšľaháme vajíčka. Pridáme olivový olej a mlieko, potom postupne zapracujeme múku a prášok do pečiva.
3
Miešame, kým sa všetko nespojí. Pridáme cuketu, parmezán a bazalku, dochutíme soľou a premiešame.
4
Predhrejeme si vafľovač. Na plechy nalejeme naberačku cesta a podľa potreby mierne naolejujeme a pečieme približne 7-10 minút, záleží na vafľovači. Opakujeme, kým sa nám neminie cesto.
5
Podávame so zeleninovým šalátom, s vajíčkom, nátierkami, maslom. Proste čím vám len napadne.
Tip: Čerstvú bazalku môžete nahradiť sušenou, prípadne iným korením. Takisto aj syr môžete skúsiť iný. Ak nemáte cuketu, dá sa nahradiť mrkvou.
Dobrú chuť :-)!
Tipy na zdravé raňajky, obedy aj večere a rôzne ďalšie pochúťky nájdeš aj v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz