Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Slané cuketové vafle s parmezánom a bazalkou

30 min
3 porcie
slane vafle recept

Potrebujeme: 

  • 300 g cukety (približne 1 stredná cuketa)
  • 70 g strúhaného parmezánu
  • hrsť nasekanej čerstvej bazalky
  • 2 vajíčka
  • 10 ml olivového oleja
  • 250 ml kvalitného mlieka
  • 250 g hladkej špaldovej múky
  • 1 vrecko prášku do pečiva (cca 13 g)
  • morskú/himalájsku soľ
slane vafle recept

Je veľa receptov na sladké vafle. Teraz mám pre teba niečo iné. Recept na vynikajúce chrumkavé slané vafle. Môžeš k nim servírovať, čo len chceš, od sezónnych potravín až po tie, čo máš v špajze. Dobrá správa pre všetkých, ktorí cukete neholdujete. Aj keď tvorí veľkú časť receptu, cítiť ju tam nebudete. Vafle sú chrumkavé a zvnútra mäkučké.

Ako na to?

1

Nastrúhame si najemno cuketu, parmezán a nasekáme bazalku.

2

V miske si rozšľaháme vajíčka. Pridáme olivový olej a mlieko, potom postupne zapracujeme múku a prášok do pečiva.

3

Miešame, kým sa všetko nespojí. Pridáme cuketu, parmezán a bazalku, dochutíme soľou a premiešame.

4

Predhrejeme si vafľovač. Na plechy nalejeme naberačku cesta a podľa potreby mierne naolejujeme a pečieme približne 7-10 minút, záleží na vafľovači. Opakujeme, kým sa nám neminie cesto.

5

Podávame so zeleninovým šalátom, s vajíčkom, nátierkami, maslom. Proste čím vám len napadne.

Tip: Čerstvú bazalku môžete nahradiť sušenou, prípadne iným korením. Takisto aj syr môžete skúsiť iný. Ak nemáte cuketu, dá sa nahradiť mrkvou.

slané vafle recepty

Dobrú chuť :-)!

Tipy na zdravé raňajky, obedy aj večere a rôzne ďalšie pochúťky nájdeš aj v našich knihách:

fit recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.