Čas prípravy: 70 minút
Čo budeme potrebovať na cca 16 porcií?
- 600 g sliviek
- 300 g ošúpanej cukety
- 3 vajíčka
- 150 g trstinového cukru
- 350 g polohrubej špaldovej múky + na vysypanie formy
- 1 lyžicu bio kakaa
- 1 kypriaci prášok bez fosfátov
- 100 ml kvalitného mlieka
- 100 g kvalitného masla + na vytretie formy
- škoricu na posypanie
Ako budeme postupovať?
2. Ošúpanú cuketu nakrájame na menšie kúsky a vložíme do mixéra.
3. Pridáme vajíčka s cukrom a vymixujeme do penista.
4. Do misy vysypeme múku, kakao a kypriaci prášok. Premiešame.
5. K suchým surovinám pridáme rozmixovanú cuketu s vajíčkami a cukrom.
6. Nakoniec prilejeme mlieko spolu s rozpusteným maslom a všetko dobre premiešame.
7. Okrúhlu formu s priemerom 27 cm vytrieme maslom a vysypeme múkou.
8. Nalejeme cesto a navrch uložíme polovice sliviek.
9. Posypeme škoricou, vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C a pečieme cca 45 minút.
10. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 110 g):
Kalorická hodnota | tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
198 kcal 832 kJ | 7 g | 30 g | 5 g | 4 g |
Ďalšie famózne fit recepty nájdeš aj v našich knihách:
Mohlo by sa ti zapáčiť aj:
Šťavnaté slivkové mafiny bez cukru: recept aj pre deti od 2 rokov
Božský slivkový koláč s posýpkou a jogurtovou plnkou
Slivkovo-maková štrúdľa: tip na super desiatu, olovrant či koláč ku kávičke
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.