Čas prípravy: cca 40 minút
Čo budeme potrebovať na 3 porcie?
- 2 lyžice olivového oleja
- 70 g cibule
- 50 g sušenej oravskej slaniny bez konzervantov
- 390 g cukety
- 80 g semolinových cestovín v surovom stave
- 180 g smotany na varenie
- 100 ml vody
- 50 g parmezánu
- 2 strúčiky cesnaku
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme na kocky nakrájanú slaninu a chvíľu opekáme.
3. Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme k cibuli a k slanine.
4. Chvíľu restujeme, pridáme surové cestoviny a zalejeme smotanou na varenie a vodou. Zakryjeme a dusíme.
5. Keď sú cestoviny mäkké, panvicu odokryjeme, šťavu necháme chvíľu odpariť.
6. Nakoniec pridáme nastrúhaný parmezán, pretlačený cesnak a dochutíme soľou a čiernym korením.
7. Všetko spolu dobre premiešame a môžeme servírovať.
Výživové hodnoty 1 porcia cca 300 g:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 623 kJ 386 kcal | 23 g | 29 g | 14 g | 2 g |
Dobrú chuť :-)
Aj v blížiacom sa Reštarte po lete pre teba pripravujeme ebook s receptami. Preto neváhaj a prihlás sa ešte dnes, začíname 5.9.:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.