Pre chuť exotiky nemusíš nikam cestovať a dokonca ani zháňať ťažko dostupné ingrediencie. Také indické jedlo vieš pripraviť hravo aj ty doma. Nielenže je výživné, navyše aj rýchlo pripravené. A ak si trúfaš, môžeš sa pri príprave vyhrať aj s rôznymi druhmi korenia, veď hlavne o tom indická kuchyňa je. Dnes sa servíruje červená šošovica na indický spôsob. Priprav si ju tiež. ;-)
Ako na to?
1
Cibuľku a cesnak nakrájame nadrobno a opražíme na olivovom oleji.
2
Pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu s paprikou, dobre premiešame a ďalej restujeme.
3
Po chvíli zeleninu zalejeme vodou tak, aby akurát zakryla zeleninu a necháme prikrytú dusiť, aby mrkva zmäkla.
4
Keď je zelenina mäkká, pridáme korenie (soľ, koriander, rascu, kari korenie a čili).
5
K tomu pridáme nakrájané paradajky a umytú červenú šošovicu a dobre premiešame.
6
Všetko opäť zalejeme trochou vody – len tak, aby zaliala zeleninu so šošovicou.
7
Všetko necháme spoločne povariť asi 5-10 minút, červená šošovica je hotová rýchlo.
8
Podávame napríklad s ryžou alebo kúskom celozrnného pečiva.
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Množstvo fantastických receptov, na ktorých si pochutia mäsožravci aj vegetariáni nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Pohyb a zdravá strava boli vždy súčasťou môjho životného štýlu. Vďaka tejto záľube som začala písať sladký fitness blog –www.fitnessdezerty.sk. Baví ma pripravovať zdravšie verzie obľúbených sladkostí a vymýšľať nové kreácie. V receptoch sa snažím zvýšiť obsah bielkovín, znížiť obsah sacharidov a použiť zdravé tuky. Na mojom blogu nájdete širokú škálu receptov, ktoré vznikajú v priebehu roka, podľa toho, čo si môžem práve dovoliť. Takže niektoré sú výživnejšie, iné diétnejšie. Ale všetky sú super chutné ;-)