Keď sa povie „fazuľačka“, väčšina z nás si predstaví jedálňovú klasiku s uvareným párkom. Poďme to zmeniť a pripraviť si ju na zdravší spôsob vhodnú i pre vegetariánov. Táto fazuľová polievka je ideálna na zahriatie organizmu a dostatočné zasýtenie počas sychravej jesene. Vrele odporúčam!
Ako na to?
1
Fazuľu nasypeme do hrnca, zalejeme vodou asi 5 cm nad jej okraj a necháme asi 12 hodín napučať.
2
Potom vodu zlejeme. Fazuľu nasypeme opäť do hrnca, pridáme bobkové listy, nové korenie, zalejeme 1,7 l vody a varíme do polomäkka.
3
Medzitým nakrájame očistené zemiaky na malé kúsky, mrkvu, petržlen, zeler a cibuľu.
4
Na olivovom oleji restujeme cibuľu, prelisovaný cesnak, mletú červenú papriku a potom pridáme zvyšnú pokrájanú zeleninu a ešte krátko restujeme.
5
Pripravenú zeleninovú zmes prisypeme k predvarenej fazuli a varíme do zmäknutia.
6
Nakoniec pridáme soľ, mletú rascu a čierne korenie.
7
Úplne na koniec dochutíme majoránom a môžeme podávať.
Tip: Polievka je vhodná už aj pre deti od 1 roka, ale vynechaj čierne korenie.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 360 g):
156 kcal
656.76 kJ
T:
6 g
B:
6 g
S:
21 g
V:
3 g
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Super recepty na polievky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.