Hľadáš recept na zdravý obed alebo večeru? Jeden taký pre teba mám a je výborný! Daj zelenú výživnej bezlepkovej obilnine. Pohánkové fašírky so špenátom a kukuricou držia krásny tvar, sú chutné a veľmi zasýtia. U nás doma na stole nesmú chýbať, a tak sa stali súčasťou menu na každý týždeň. Stane sa tak aj u teba?
Čas prípravy
- 30 minútpríprava
- 30 minútpečenie
Ako na to?
1
Prepláchnutú pohánku zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad jej okraj a varíme 3-4 minúty.
2
Potom pohánku odstavíme a prikrytú necháme dôjsť ¾ hodiny.
3
Vychladnutú pohánku preložíme do misy, pridáme všetky ostatné ingrediencie vrátane posekaných špenátových listov a petržlenovej vňate.
4
Dôkladne premiešame a podľa potreby dochutíme soľou a korením.
5
Na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme pomocou lyžice malé fašírky, ktoré pečieme v rúre na 180° C približne 35 - 40 minút.
TIP: Ak to chceš podávať na obed, nezabudni servírovať aj polievku a k fašírkam pridaj nejaký dressing, pesto alebo zeleninový šalát. Ak by si ich chcela na olovrant, bude stačiť nejaký dresing či spomínané pesto. Napríklad v sezóne určite vyskúšaj pesto z medvedieho cesnaku, prípadne cuketové pesto.
Výživové hodnoty na 1 porciu (3 ks):
327 kcal
1565 kJ
T:
14 g
B:
16 g
S:
42 g
V:
6 g
Prajem ti dobrú chuť!
Chutné recepty aj bez lepku nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.