Zubáč patrí medzi kvalitné ryby plné bielkovín. Čím jednoduchšie ho pripravíme, tým viac si vychutnáme jeho chuť. Nízka energetická hodnota zubáča nám napovie, že je vhodný aj pri chudnutí a ľahkom stravovaní. Pokiaľ vynecháš zemiaky a urobíš si ako prílohu len špenát alebo inú zeleninu, môžeš si zubáča dopriať ako ľahkú večeru.
Ako na to?
1
Zemiaky najprv uvaríme v šupke.
2
Keď sú mäkké, ošúpeme ich a pretlačíme cez sitko na šalát. (Prípadne nakrájame/rozmrvíme na drobné kúsky.)
3
Na panvici rozohrejeme polovicu masla, pridáme zemiaky, ochutíme soľou a necháme opekať.
4
Medzitým pripravíme zubáča. Filet osušíme papierovou utierkou a ochutíme soľou a pokvapkáme šťavou z limetky.
5
V panvici rozohrejeme zvyšné maslo a zubáča najprv opekáme na strane s kožou cca 3-4 minúty.
6
V panvici so zemiakmi jemne zemiaky premiešame a pridáme listy špenátu.
7
Zubáča otočíme a pomaly dopekáme.
8
Zatiaľ sa špenát teplom oblanžíruje, zemiaky ešte jemne premiešame, preložíme na tanier a pridáme hotového zubáča. Nakoniec posypeme rozmarínom.
Tip: Ak nechceš, aby sa maslo prepálilo, pridaj k maslu dva krúžky mrkvy. Zabráni prepáleniu.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
443 kcal
1861 kJ
T:
22 g
B:
33 g
S:
27 g
V:
5 g
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Fantastické recepty plné bielkovín vhodné na obed či na večeru nájdeš aj v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.