Moja najstaršia dcéra je vegetariánka. To ma donútilo premýšľať nad tým, aby obohatiť moju vegetariánsku kuchyňu. Pri tomto obohacovaní som vymyslela jednoduchý rýchly recept - zeleninový koláč, ktorý jej vždy pripravím, keď sa vráti domov. Verím, že aj s jedlom sa dajú spojiť príjemné spomienky. Keď sa náš dom zaplní vôňou tohto koláča, viem, že sú moje deti doma. Skús môj recept a vytvor si vlastné príjemné asociácie spojené práve s týmto jedlom. ;-)
Ako na to?
1
Nastrúhame zemiaky, karfiol a syr, pridáme k tomu nadrobno nakrájaný pór, papriku, paradajky, petržlenovú vňať a pretlačený cesnak.
2
Zmes poriadne premiešame a na záver pridáme vajíčka a múku.
3
V tomto momente môžeme dochucovať soľou a korením podľa vlastnej chuti. Môžeme pridať aj čili korenie.
4
Znovu celú zmes poriadne premiešame a vylejeme na plech vymastený olejom.
5
Koláč sa pečie asi 25 minút pri 180°C.
TIP: Ku koláču sa perfektne hodí sladký mrkvový šalát. Nastrúhame 3 mrkvy, 2 jablká, pridáme k nim trochu medu a šťavu z 1 pomaranča (resp. podľa chuti).
Výživové hodnoty na 1 porciu:
443 kcal
1862 kJ
T:
12 g
B:
24 g
S:
58 g
V:
11 g
Verím, že sme receptom potešili nielen vegetariánov a mnohé ho vyskúšate. Pokojne vyskúšaj aj prípadné obmeny zeleniny (napr. zakomponuj do receptu cuketu, baklažán, sušené paradajky a pod.). Nezabudni nám dať vedieť, ako ti chutilo. ;-)
Dobrú chuť!
Zaujímavé recepty, na ktorých si pochutia aj vegetariáni, nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)