Doba prípravy: cca 45 minút
Čo budeme potrebovať na cca 40 ks?
- 250 g hladkej špaldovej celozrnnej múky
- 2 lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov
- 250 g jemne hrudkovitého tvarohu
- 250 g kvalitného masla
- 1 ½ lyžičky morskej/himalájskej soli
- 1 vajíčko
- rascu (príp. semienka na posypanie)
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme tvaroh so zmäknutým maslom a soľou.
3. Vypracujeme cesto, ktoré necháme cca 30 minút oddychovať. (Môžete nechať aj dlhšie).
4. Potom z cesta robíme 20 gramové guľky, ktoré v dlaniach roztlačíme na placku a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
5. Takto pripravené pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rascou.
6. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme 30 minút. Ak ich chceme mať viac upečené, môžeme nechať aj dlhšie. Všetko záleží od rúry.
Výživové hodnoty na 1 ks:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
331 kJ 79 kcal | 5 g | 4 g | 2 g | 0,5 g |
Mnoho ďalších fantastických receptov nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Prípadne vyskúšaj aj tieto verzie pagáčikov/slaných koláčikov napr. aj na Silvestra:
Mrkvovo-špaldové pagáče, ktoré si zamiluješ
Zdravé pagáčiky z cícerovej múky, ktoré máš hotové za 30 minút
Špaldové cesnačky, ktoré sa hodia na každú oslavu
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.