Zdravé pagáčiky. Stačí ti pár ingrediencií a pol hodina času!

Ohlásila sa ti návšteva a nevieš, čím ju pohostíš? Odporúčame tieto pagáčiky na zdravší spôsob. Okrem špaldovej múky použi aj tú cícerovú. Krásne zvýrazní chuť a obohatí ich o kopec výživných látok. Vedela si o tom, že cícer obsahuje minerálne látky ako železo, draslík, či horčík a len minimum tuku? Zabudni na oškvarkové pagáče. Priprav si cícerové. Zdravé chrumkanie za pár minút dostane teba i tvojich hostí :-).

Čo budeme potrebovať?

  • 250 g cícerovej múky (kúpiš v obchodoch zdravej výživy)
  • 250 g polohrubej špaldovej múky
  • 200 g bieleho gréckeho jogurtu
  • 150 ml olivového oleja
  • 4 ČL kypriaceho prášku z vínneho kameňa
  • 1 ČL himalájskej soli
  • 1 vajce

Na vrch:

  • 1 vajce na potretie
  • semienka podľa chuti, rasca
  • hrubozrnnú  soľ

 

Ako budeme postupovať?

  1. Špaldovú múku zmiešaj v mise s cícerovou múkou, soľou a kypriacim práškom.
  2. Pridaj grécky jogurt, olivový olej, vajce a vypracuj vláčne cesto.
  3. Cesto odlož na 1 hodinu do chladničky.
  4. Keď je cesto odležané, pracovnú dosku posyp múkou, cesto rozdeľ na dve časti a rozvaľkaj na hrúbku cca 1 centimeter a vykrajuj formičkou s priemerom cca 3 centimetre.
  5. Pagáčiky ukladaj vedľa seba na plech s papierom na pečenie.
  6. Nakoniec pagáčiky potri rozšľahaným vajcom, posyp podľa svojej chuti a fantázie semienkami, rascou a hrubozrnnou soľou.
  7. Keď máš takto pagáčiky prichystané, vlož ich do predhriatej rúry na 180 stupňov a peč cca 15 minút.
  8. Upečené pagáčiky potri studenou vodou.

pagace

pagace2

pagace3

Do chrumkania, priatelia :-).

 

Ďalšie recepty na slané pochúťky:

Chrumkavé bezlepkové tyčinky

Mrkvové krekry zo špaldovej múky

Bezlepkové trojuholníčky z 3 ingrediencií

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 17/09/2015 a zaradený do kategórie: ReceptyZdravé chrumkanie   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre