Dokonalé zdravé pagáče zo špaldovej múky

Chceš opäť prekvapiť svoju návštevu niečím zdravým a chutným? Vyvráť im názor, že všetko zdravšie je bez chuti a nápadu. Tieto jednoduché pagáče ich o tom určite presvedčia. Konečne pochopia, že dobrý pagáčik nemusí byť len z oškvarkov a kvasníc. Tak smelo do toho!

Čo budeme potrebovať na cca 96 ks?

Na cesto:

  • 170 g mrkvy
  • 300 g špaldovej hladkej múky
  • 180 g bieleho cottage cheese
  • 2 PL bieleho jogurtu
  • 100 ml olivového oleja
  • 1 vajce
  • 12 g kypriaceho prášku z vínneho kameňa
  • soľ
  • 2 PL olivového oleja na podusenie mrkvy
  • formičku na vykrajovanie s priemerom 3,5 cm

Na potretie:

  • 1 vajce

Na ozdobu:

  • vlašské orechy
  • rasca
  • mak

Na potretie po upečení:

  • 1 cesnak
  • štipku soli
  • vodu

Ako budeme postupovať:

1.  Najskôr ošúpeme mrkvu, nastrúhame ju na jemnom strúhadle a orestujeme na olivovom oleji. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka.

2. Do misky vysypeme špaldovú múku, pridáme vajce, olej, cottage cheese, jogurt, soľ a kypriaci prášok.

3. Nakoniec pridáme vychladnutú mrkvu a vypracujeme vláčne cesto. Keďže chceme, aby nám pagáčiky v rúre narástli, cesto je trochu redšie.

4. Keď je cesto vypracované, pracovnú dosku vysypeme múkou, a cesto ešte chvíľu spracúvame. Keď sa nám začne cesto lepiť na ruky pridáme vždy trochu múky.

5. Vypracované cesto necháme 30 minút oddýchnuť na pracovnej doske.

6. Potom cesto rozdelíme na dve časti, aby sa nám lepšie vaľkalo a rozvaľkáme ho na cca 1 cm.

7. Formičkou vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

8. Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme orechmi, makom alebo rascou.

9. Takto pripravené pagáče pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 15 minút.

10. Keď sú pagáčiky upečené, potrieme ich vodou, do ktorej sme pridali pretlačený cesnak a soľ.

11. Takto isto spracujeme aj druhú časť cesta.

jemné pagáče z mrkvy

jemné mrkvové pagáče

jemné mrkvové pagáče

Tak čo povieš, presvedčíš nimi návštevu? Jednoznačne áno :-).

 

 

 

Ďalšie recepty pre návštevy:

Super chrumkavé krekry z tekvice hokkaido

MEGA chrumkavé krekry s parmezánom a bazalkou

Mega dobré cuketové tyčinky

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 16/11/2016 a zaradený do kategórie: NízkokalorickéReceptyZdravé chrumkanie   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre