Zapekaný baklažán plnený bryndzou: tip na zdravý obed aj pre vegetariánov

Čas májovej bryndze je tu. Vieš, prečo je májová bryndza najlepšia? Ovečky sú už na lúkach a pasú sa na čerstvej zelenej tráve. Tak všetky chute jari prechádzajú do bryndze. Aj keď bryndza najviac chutí na haluškách, ani tento recept sa nedá zahanbiť. Trochu zmeny nezaškodí. Vychutnaj si kombináciu chutí baklažánu a bryndze.

Doba prípravy: 40 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 1 ks baklažánu cca 500 g (ja som použila odrodu guľatého baklažánu)
  • 1 citrón
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 veľkú paradajku
  • 1 papriku
  • 2 ks mladej cibuľky
  • 200 g bryndze
  • olivový olej na potretie

Ako budeme postupovať?

1. Rúra predhrejeme na 200°C.

2. Baklažán prekrojíme na polovicu a polievkovou lyžicou vydlabeme stred.

3. Pokvapkáme ho citrónom a osolíme.

4. Paradajku, papriku a cibuľku nakrájame na drobno.

5. Vložíme do misky a pridáme bryndzu. Všetko spolu dobre premiešame. Nesolíme, nakoľko bryndza je dosť slaná.

6. Baklažán opláchneme pod vodou, potrieme olivovým olejom a naplníme bryndzovou zmesou.

7. Takto pripravené baklažány položíme do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme cca 45 minút.

8. Keď je baklažán hotový, servírujeme. Môžeme podávať s opečeným domácim chlebom.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
1857 kJ

422 kcal

28 g 20 g 24 g 10 g

zapekaný baklažán

 

plnený baklažán

Prajem dobrú chuť! :-)

 

Ďalšie vynikajúce recepty nájdeš aj v našich knihách:

fit recepty

 

Inšpiruj sa aj ďalšími receptami:

Zeleninové kanapky s bryndzovým krémom: tip na pohostenie pre návštevy

20 skvelých receptov, kde môžeš použiť bryndzu

Zapekaný baklažán s kuracím mäsom: tip na obed plný bielkovín

Baklažánové mini pizze s domácou barbecue omáčkou

Zapekaný baklažán s kozím syrom a paradajkami

Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 21/05/2019 a zaradený do kategórie: BezlepkovéPotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre