Medovo-jahodové muffiny! Sladké, maslové, extra mäkké a plné čerstvých jahôd. Vyrobené z celozrnnej múky a sladené iba medom. Bonus? Ich príprava je veľmi jednoduchá! Skús ich jesť teplé, priamo z rúry s kúskom masla. Sľubujem, nesklamú!
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 175 ˚C. Formu na muffiny vymastíme olejom.
2
Vo veľkej miske zmiešame rozpustené maslo, med, vanilku, cmar, grécky jogurt a vajíčka dohladka. Pridáme špaldovú múku, celozrnnú múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu a miešame, kým sa nespoja.
3
V malej miske zmiešame na kocky nakrájané jahody a citrónovú kôru. Jahody jemne vložíme do cesta. Ak chceme, pridáme aj na malé kúsky nakrájanú horkú čokoládu.
4
Cesto rovnomerne rozdelíme do formy na muffiny. Preložíme do rúry a pečieme 25-30 minút alebo kým špáradlo vložené do stredu nevyjde čisté.
5
Muffiny podávame teplé alebo pri izbovej teplote, skús si k nim dať kúsok masla.
Výživové hodnoty na 1 ks:
201 kcal
841 kJ
T:
8.8 g
B:
4.8 g
S:
23.5 g
V:
3.2 g
Príjemné maškrtenie 😊.
Objav ďalšie inšpirácie na chutné recepty. Motivuj sa do varenia a pečenia s našimi kuchárskymi knihami. Stačí prekliknúť na náš e-shop a vybrať si.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz