Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Nadýchané jemné medovo-jahodové muffiny s jogurtom

30 min
16 ks
jahodové muffiny

Potrebujeme: 

  • ½ šálky masla
  • ½ šálky tekutého medu
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálku plnotučného mlieka alebo cmaru
  • ½ šálky bieleho gréckeho jogurtu
  • 2 vajíčka
  • 1 a pol šálky hladkej špaldovej múky
  • 1 šálku celozrnnej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 šálku čerstvých jahôd
  • 2 lyžičky citrónovej kôry
  • horkú čokoládu (nemusí)
jahodové muffiny

Medovo-jahodové muffiny! Sladké, maslové, extra mäkké a plné čerstvých jahôd. Vyrobené z celozrnnej múky a sladené iba medom. Bonus? Ich príprava je veľmi jednoduchá! Skús ich jesť teplé, priamo z rúry s kúskom masla. Sľubujem, nesklamú!

Ako na to?

1

Predhrejeme si rúru na 175 ˚C. Formu na muffiny vymastíme olejom.

2

Vo veľkej miske zmiešame rozpustené maslo, med, vanilku, cmar, grécky jogurt a vajíčka dohladka. Pridáme špaldovú múku, celozrnnú múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu a miešame, kým sa nespoja.

3

V malej miske zmiešame na kocky nakrájané jahody a citrónovú kôru. Jahody jemne vložíme do cesta. Ak chceme, pridáme aj na malé kúsky nakrájanú horkú čokoládu.

4

Cesto rovnomerne rozdelíme do formy na muffiny. Preložíme do rúry a pečieme 25-30 minút alebo kým špáradlo vložené do stredu nevyjde čisté.

5

Muffiny podávame teplé alebo pri izbovej teplote, skús si k nim dať kúsok masla.

jahodove muffiny

Príjemné maškrtenie 😊.

Objav ďalšie inšpirácie na chutné recepty. Motivuj sa do varenia a pečenia s našimi kuchárskymi knihami. Stačí prekliknúť na náš e-shop a vybrať si.

kuchárske knihy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.