Zapekané kuracie prsia a zelenina na jednej panvici – ľahký a zdravý obed alebo večera. Iba 10 minút prípravy a 30 minút pečenia. Toto je recept z jedného hrnca. Stačí dať všetky ingrediencie do pekáča a vložiť ich do rúry. Toto jedlo ti zaručí pocit sýtosti a spokojnosti. Obsahuje bielkoviny (kuracie mäso), vlákninu (zeleninu) a tuk (syr). Vďaka čerstvým paradajkám a cukete bude kuracie mäso šťavnaté a jemné a na tanieri bude jedlo farebné a nabité výživnými látkami.
Čas prípravy
- 10 minútpríprava
- 30 minút pečenie
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 190 ˚C.
2
Cuketu umyjeme a nakrájame na mesiačiky.
3
Paradajky si pripravíme na polovice.
4
Na pekáč si poukladáme kuracie prsia.
5
Posypeme ich sušenou bazalkou a soľou.
6
Na mäso ukladáme nakrájanú cuketu a nakrájané cherry paradajky. Navrch nastrúhame mozzarellu.
7
Pečieme asi 20 – 30 minút, kým nebude kuracie mäso uvarené.
8
Podávame s obľúbenou prílohou, napr. šalátom, hnedou ryžou, zeleninovou kašou alebo cestovinami.
Tip: Tento recept je veľmi flexibilný. Použite všetku zeleninu, ktorú máte v chladničke – zelenú fazuľu, cherry paradajky, bežné paradajky, špargľu, nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú brokolicu.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez prílohy):
313 kcal
1318 kJ
T:
9 g
B:
52 g
S:
5 g
V:
1 g
Dobrú chuť :-)!
Výborné recepty s mäsom (nielen kuracím) nájdeš aj v našich knihách so strunovou väzbou Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz