Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapekané kuracie prsia so zeleninou

40 min
4 porcie
zapekane kuracie maso

Potrebujeme: 

  • 1 cuketu
  • 1 šálku cherry paradajok (mix žltých a červených)
  • 4 kuracie prsia
  • 1 lyžicu sušenej bazalky
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 šálku nastrúhanej mozzarelly (príp. aj viac)
zapekane kuracie maso

Zapekané kuracie prsia a zelenina na jednej panvici – ľahký a zdravý obed alebo večera. Iba 10 minút prípravy a 30 minút pečenia. Toto je recept z jedného hrnca. Stačí dať všetky ingrediencie do pekáča a vložiť ich do rúry. Toto jedlo ti zaručí pocit sýtosti a spokojnosti. Obsahuje bielkoviny (kuracie mäso), vlákninu (zeleninu) a tuk (syr). Vďaka čerstvým paradajkám a cukete bude kuracie mäso šťavnaté a jemné a na tanieri bude jedlo farebné a nabité výživnými látkami.

Čas prípravy

  • 10 minútpríprava
  • 30 minút pečenie 

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 190 ˚C.

2

Cuketu umyjeme a nakrájame na mesiačiky.

3

Paradajky si pripravíme na polovice.

4

Na pekáč si poukladáme kuracie prsia.

5

Posypeme ich sušenou bazalkou a soľou.

6

Na mäso ukladáme nakrájanú cuketu a nakrájané cherry paradajky. Navrch nastrúhame mozzarellu.

7

Pečieme asi 20 – 30 minút, kým nebude kuracie mäso uvarené.

8

Podávame s obľúbenou prílohou, napr. šalátom, hnedou ryžou, zeleninovou kašou alebo cestovinami.

Tip: Tento recept je veľmi flexibilný. Použite všetku zeleninu, ktorú máte v chladničke – zelenú fazuľu, cherry paradajky, bežné paradajky, špargľu, nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú brokolicu.

Výživové hodnoty na 1 porciu (bez prílohy):

313 kcal

1318 kJ

T:

9 g

B:

52 g

S:

5 g

V:

1 g

zapecene kuracie prsia

Dobrú chuť :-)!

Výborné recepty s mäsom (nielen kuracím) nájdeš aj v našich knihách so strunovou väzbou Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:

fit jedálniček
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.