Čas prípravy: 40 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 500 g obľúbených cestovín (ja som použila farebné penne)
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľu
- 2 ks kuracích pŕs nakrájaných na kocky
- morskú/himalájsku soľ
- 5 lyžičiek provensalského korenia
- 2 lyžičky červenej mletej papriky
- 3 lyžičky domáceho medu
- 4 stredne veľké cukety nakrájané na tenké kolieska
- 250 g ricotty
- 2 ks syra mozzarella nakrájaný na hrubšie plátky
Ako budeme postupovať?
2. Zohrejeme veľkú panvicu a pridáme olivový olej, na ktorom do zlata opražíme nakrájanú cibuľku.
3. Pridáme nakrájané kuracie prsia, ktoré si osolíme a ochutíme provensalským korením a červenou paprikou.
4. Opekáme 10 minút. Nakoniec pridáme med, ešte chvíľku opečieme a pridáme cuketu.
5. Dusíme, pokiaľ nie je cuketa jemne uvarená a mäkká.
6. V pekáči alebo zapekacej miske zmiešame cestoviny s kuracím mäsom a cuketou a nakoniec vmiešame ricottu.
7. Všetko spolu poriadne premiešame, kým sa zmes nespojí so syrom.
8. Na vrch cestovín poukladáme nakrájanú mozzarellu a všetko spolu dáme piecť na 20 −25 minút alebo kým sa syr nezapečie do zlata.
Aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš kopec receptov s cestovinami, ale aj vyše 100 ďalších zdravých jedál:
Vyskúšaj aj tieto ďalšie recepty s cuketou:
Hľadáš recept na niečo rýchle na obed či večeru? Skús cuketové špagety čo dom dal
Čo na obed v horúčavách? Letné quinotto s cuketou, fazuľou a paprikou
Tip na ľahký obed: Zapekané cestoviny s cuketou a tofu
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz