Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapekané smotanové kuracie prsia

45 min
8 porcií
zapekané smotanové kuracie prsia

Potrebujeme: 

  • 250 g Lučiny (alebo skyru, ricotty, philadelphie)
  • ½ šálky bieleho gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 šálku nastrúhaného parmezánu
  • 1 kilogram kuracích pŕs
  • 1 šálku nastrúhaného syra mozzarelly
zapekané smotanové kuracie prsia

Tento recept je plný krémových dobrôt. Smotanové kura je rýchle a jednoduché jedlo, ktoré určite poteší aj najnáročnejšieho stravníka. Manžel a môj dvojročný syn si ho hneď obľúbili. Milujem, ako je toto kura jemné, krémové a úžasne ti rozvonia byt. NAJLEPŠIE na tomto recepte je, že je naozaj super jednoduchý!

Ako na to?

1

Zmiešame smotanový syr, grécky jogurt, soľ, korenie a ½ šálky parmezánu a dobre premiešame.

2

Tento recept funguje najlepšie, keď sú kuracie prsia relatívne tenké. Ak máte normálne až hrubé kuracie prsia, odporúčam ich prekrojiť na polovicu. Kuracie prsia rozložíme do veľkej zapekacej misy. Syrovú zmes rozotrieme na kura, potom vrch posypeme mozzarellou a zvyšnou polovicou parmezánu.

3

Pečieme pri teplote 190 ˚C 25-35 minút.

4

Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame teplé s obľúbenou prílohou. Užite si to!

recept na kuracie prsia

Dobrú chuť :-)!

Skvelé chutné recepty nájdeš aj v našich knihách:

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.