Tekvica je nielen univerzálna na prípravu rôznych pokrmov, ale obsahuje aj veľa zdraviu prospešných látok, veľa vitamínu C a betakaroténu. Tiež je bohatým zdrojom vlákniny. Je vhodná aj pri chudnutí, pretože obsahuje určité množstvo vody.
Ako na to?
1
Ošúpanú tekvicu spolu s cibuľou, cesnakom a vajíčkami vložíme do mixéra.
2
Všetko vymixujeme do hladkej hmoty.
3
V miske zmiešame múku, proteín, provensalské korenie, soľ a čierne korenie.
4
Pridáme rozmixovanú tekvicu a všetko spolu dobre premiešame.
5
Ak sa zdá cesto husté, môžeme pridať trochu vody, ale odporúčam chvíľu počkať, pretože tekvica zvykne vodu pustiť.
6
Panvicu potrieme olivovým olejom a necháme dobre rozohriať.
7
Polievkovou lyžicou robíme z cesta lievance, ktoré opekáme z každej strany dozlatista.
8
Keď máme lievance upečené, posypeme ich syrom a nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky.
Tip: Lievance môžete konzumovať samostatne alebo ako prílohu napríklad ku kuraciemu mäsu.
Výživové hodnoty na 1 porciu (4 ks lievancov):
318 kcal
1338 kJ
T:
12 g
B:
24 g
S:
31 g
V:
7 g
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 60 g):
79 kcal
334 kJ
T:
3 g
B:
6 g
S:
8 g
V:
2 g
Dobrú chuť 😉!
Ďalšie dni si môžeš pripraviť niečo aj podľa receptov z našich kníh:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.