Kuracie prsia môžeme pripraviť na mnoho spôsobov. Keďže sú bohatým zdrojom bielkovín, sú vhodné najmä pri zbavovaní sa nadbytočných kilogramov. Doplňte ich vhodným šalátom a skvelý obed je na svete.
Čas prípravy
- 20 minútpríprava
- 2 hodinyodležanie v marináde
Ako na to?
1
Pripravíme si marinádu. V miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, nastrúhaný zázvor, pretlačený cesnak, trstinový cukor, soľ a čierne korenie.
2
Kuracie prsia opláchneme, osušíme a nakrájame na dlhé rezance.
3
Vložíme do marinády a necháme odležať v chladničke 2 hodiny.
4
Po odležaní postupne napichujeme kuracie mäso na kovovú alebo drevenú špajľu vo forme písmena S.
5
Ja som takto pripravené špízy vložila na rozohriaty kompaktný gril (inak skvelý pomocník¬) a piekla cca 10 minút. Ak nemáme gril, môžeme si špízy upiecť v rúre alebo na panvici.
6
Šalát je úplne jednoduchý. Mrkvu ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle a ochutíme medom s citrónom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
436 kcal
1832 kJ
T:
10 g
B:
60 g
S:
25 g
V:
3 g
Nech ti chutí 😊.
Po takomto bielkovinami nadupanom obede si dopraj aj kúsok pohybu. Zažiar a uži si ho aj v našej basic kolekcii, ktorú si jednoznačne zamiluješ.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.