Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Chrumkavé medovo-horčicové kuracie mäso pečené v rúre

40 min
4 porcie
medovo horčicové kuracie prsia

Potrebujeme: 

  • 500 g vykostených kuracích stehien/kuracích pŕs
  • 1 vajíčko
  • 2 šálky kukuričných vločiek
  • 2 lyžice celozrnnej múky
  • morskú/himalájsku soľ
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 250 g ružičkového kelu
  • 2 lyžice čerstvého tymianu (nemusí byť)
  • --
  • Na omáčku
  • 4 lyžice rozpusteného masla
  • ¼ šálky medu
  • ¼ dijonskej horčice
  • ½ lyžičky červenej sladkej papriky
  • ½ lyžičky cesnakového prášku
  • morskú/himalájsku soľ
medovo horčicové kuracie prsia

Tento jednoduchý recept na medovo-horčicové mäsko predstavuje dokonalý chutný obed alebo večeru. Odporúčam podávať napríklad s pečeným ružičkovým kelom, ktorý pripravíš spolu s mäsom na ušetrenie času. Potom pridaj chutnú zemiakovú alebo inú zeleninovú kašu a môžeš podávať. Toto jedlo si určite zamilujú všetci.

Ako na to?

1

Predhrejeme si rúru na 220 ˚C. Plech vyložíme papierom na pečenie.

2

Do malej misky si dáme vyšľahané vajíčko, do druhej misky kukuričné lupienky a múku.

3

Kuracie mäso jemne osolíme a obalíme najprv vo vajíčku a potom v kukuričnej zmesi, položíme na plech a pokvapkáme olivovým olejom.

4

K mäsu pridáme ružičkový kel, ktorý premiešame s 2 lyžicami oleja, so soľou a s korením. Pečieme 20 minút, kým nie je kuracie mäso urobené. Znížime teplotu na 200 ˚C.

5

Medzitým si pripravíme omáčku. Zmiešame všetky ingrediencie v miske, až kým nebudú hladké a krémové.

6

Omáčkou zalejeme kuracie mäso aj ružičkový kel. Pečieme ešte 3 – 5 minút.

7

Podávame s kašou a čerstvým tymianom.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

880 kcal

3695 kJ

T:

44 g

B:

36 g

S:

83 g

V:

7 g

medovo horcicove kuracie

Nech ti chutí 😊.

Po takto nadupanom obede dopraj svojmu telu aj kúsok pohybu. Zažiar a uži si ho aj v našej basic kolekci, ktorú si jednoznačne zamiluješ.

oblečenie na šport
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.