Tento jednoduchý recept na medovo-horčicové mäsko predstavuje dokonalý chutný obed alebo večeru. Odporúčam podávať napríklad s pečeným ružičkovým kelom, ktorý pripravíš spolu s mäsom na ušetrenie času. Potom pridaj chutnú zemiakovú alebo inú zeleninovú kašu a môžeš podávať. Toto jedlo si určite zamilujú všetci.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 220 ˚C. Plech vyložíme papierom na pečenie.
2
Do malej misky si dáme vyšľahané vajíčko, do druhej misky kukuričné lupienky a múku.
3
Kuracie mäso jemne osolíme a obalíme najprv vo vajíčku a potom v kukuričnej zmesi, položíme na plech a pokvapkáme olivovým olejom.
4
K mäsu pridáme ružičkový kel, ktorý premiešame s 2 lyžicami oleja, so soľou a s korením. Pečieme 20 minút, kým nie je kuracie mäso urobené. Znížime teplotu na 200 ˚C.
5
Medzitým si pripravíme omáčku. Zmiešame všetky ingrediencie v miske, až kým nebudú hladké a krémové.
6
Omáčkou zalejeme kuracie mäso aj ružičkový kel. Pečieme ešte 3 – 5 minút.
7
Podávame s kašou a čerstvým tymianom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
880 kcal
3695 kJ
T:
44 g
B:
36 g
S:
83 g
V:
7 g
Nech ti chutí 😊.
Po takto nadupanom obede dopraj svojmu telu aj kúsok pohybu. Zažiar a uži si ho aj v našej basic kolekci, ktorú si jednoznačne zamiluješ.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz