Tiež to poznáte, že nič nestíhate? Mám pre vás tip, ako ušetriť čas pri varení. Kúpite kuracie prsia, ktoré namarinujete. Takto pripravené prsia vydržia v chladničke aj štyri dni, ak ich nezjete. Potom ich len stačí vybrať z chladničky, hodiť na rozohriatu panvicu a opiecť.
Príprava trvá cca 15 minút. Pridajte šalát a skvelú večeru alebo obed máte hotový. Čím dlhšie sú kuracie prsia naložené v marináde, tým lepšia je ich chuť.
Ako na to?
1
Kuracie prsia umyjeme, narežeme a naklepeme.
2
V mise zmiešame sójovú omáčku, med, olivový olej, citrónovú šťavu a roztlačený cesnak.
3
Kuracie prsia osolíme a vložíme do misy s marinádou.
4
Všetko spolu dobre premiešame.
5
Necháme odstáť v chladničke najmenej jednu hodinu.
6
Rozohrejeme panvicu a namarinované kuracie prsia opečieme na miernom zdroji tepla z oboch strán. Olej už nie je potrebný, keďže kuracie prsia sú marinované.
7
Môžeme podávať s ryžou a so šalátom.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez príloh):
361 kcal
1518 kJ
T:
14 g
B:
45 g
S:
11 g
V:
0 g
Dobrú chuť 😊.
Dopraj svojmu telu okrem zdravej a chutnej stravy tiež kvalitný a pravidelný pohyb. Zažiar pri cvičení kedykoľvek a kdekoľvek v našej basic kolekcii. Celú si ju môžeš pozrieť v našom e-shope.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.