Obed alebo večera na štýl raz, dva, tri a hotovo sú tie ideálne pre mňa. Chutné a rýchlo hotové recepty sú veľmi obľúbené aj medzi našimi Fitshakeráčkami, preto si určite pochutíš aj na tomto.
Ako na to?
1
Do menšieho hrnca dáme variť bulgur, na 200 g bulguru potrebujeme 400 ml vody. Bulgur osolíme a okoreníme a necháme 20 minút variť.
2
Pripravíme si kuracie prsia, nakrájame ich na kocky alebo prúžky.
3
Na panvicu dáme cibuľku nakrájanú nadrobno, opečieme ju dozlatista s troškou olivového oleja.
4
Pridáme kuracie prsia a sprudka opražíme. Mäso osolíme a okoreníme a necháme opekať.
5
Umyjeme si petržlen a mätu. Natrháme ich na menšie kúsky a dáme do mažiara spolu so soľou (najlepšia hrubozrnná ) a korením, poriadne podrvíme.
6
Pridáme olej a citrónovú šťavu podľa chuti a zamiešame.
7
Podávame s bulgurom poliate salsou.
Tip: Ak máš chuť na inú prílohu, určite si ju dopraj. Bulgur môžeš zameniť napríklad za grilovanú zeleninu, natural ryžu alebo opečenú tortilu. Salsu si môžeme pripraviť aj v mixéri. Mäsko možno nakrájať na väčšie kusy a namáčať si ho v salse.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
676 kcal
2841 kJ
T:
13 g
B:
57 g
S:
79 g
V:
19 g
Dobrú chuť! :-)
Ďalšie skvelé zdravé recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)