Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Pečené kuracie stehná s hroznom a batatovo-zázvorovou kašou

30 min
3 porcie
pecene kuracie stehna recept

Potrebujeme: 

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 5 kuracích stehien (záleží na balení)
  • morskú/himalájsku soľ
  • korenie podľa chuti (sladkú červenú papriku, oregano, čierne korenie, rozmarín...)
  • 3 šalotky alebo pór
  • 1 lyžicu balzamikového octu
  • 500 g červeného hrozna bez kôstok
  • čerstvé bylinky
  • 4 stredne veľké bataty
  • ½ póru
  • 1 lyžicu masla
  • 2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
  • soľ
pecene kuracie stehna recept

Pečené kuracie mäso s hroznom, podávané s batatovo-zázvorovou kašou – jednoduchý, ale chutný obed alebo večera inšpirované jeseňou a pripravené za 30 minút!

Milujem zakomponovanie ovocia do slaných jedál, ako je toto. Polej si chrumkavé mäsko lahodnou šťavou z pekáča, pridaj pečené hrozno, k tomu zázvorovo-batatovú kašu. Ak máš rada takéto kombinácie, táto ti vyrazí dych.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 210 ˚C.

2

Stehná z oboch strán osolíme a okoreníme. Na panvici ich z oboch strán opečieme na chrumkavo.

3

Do pekáča dáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, na ňu poukladáme stehná, ktoré si potrieme balzamikom, a medzi ne naukladáme hrozno. Zalejeme 1-2 dl vody (môžeme aj viac, podľa chuti). Pečieme 20 minút.

4

Medzitým si pripravíme zemiaky, ktoré ošúpeme, nakrájame a varíme.

5

Na masle upečieme pór nakrájaný na malé kúsky a zázvor, ktoré potom pridáme do uvarených a precedených zemiakov. Potom zemiaky rozmixujeme na jemnú kašu, môžeme si podľa seba ešte dochutiť maslom a osoliť.

6

Upečené stehná podávame poliate šťavou, s hroznom a kašou. Ozdobíme čerstvými bylinkami.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

573 kcal

2407 kJ

T:

11 g

B:

46 g

S:

68 g

V:

5 g

najlepsie pecene kuracie stehna

Nech ti chutí 😊.

Pri tomto jedle výborne padne aj dúšok teplého čaju. Vyskúšať môžeš napríklad aj našu novinku v podobe čajíku na posilnenie imunity alebo tiež bylinkový čaj, ktorý udrží tvoje telo ale aj dušu v rovnováhe.

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.