Pečené kuracie mäso s hroznom, podávané s batatovo-zázvorovou kašou – jednoduchý, ale chutný obed alebo večera inšpirované jeseňou a pripravené za 30 minút!
Milujem zakomponovanie ovocia do slaných jedál, ako je toto. Polej si chrumkavé mäsko lahodnou šťavou z pekáča, pridaj pečené hrozno, k tomu zázvorovo-batatovú kašu. Ak máš rada takéto kombinácie, táto ti vyrazí dych.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 210 ˚C.
2
Stehná z oboch strán osolíme a okoreníme. Na panvici ich z oboch strán opečieme na chrumkavo.
3
Do pekáča dáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, na ňu poukladáme stehná, ktoré si potrieme balzamikom, a medzi ne naukladáme hrozno. Zalejeme 1-2 dl vody (môžeme aj viac, podľa chuti). Pečieme 20 minút.
4
Medzitým si pripravíme zemiaky, ktoré ošúpeme, nakrájame a varíme.
5
Na masle upečieme pór nakrájaný na malé kúsky a zázvor, ktoré potom pridáme do uvarených a precedených zemiakov. Potom zemiaky rozmixujeme na jemnú kašu, môžeme si podľa seba ešte dochutiť maslom a osoliť.
6
Upečené stehná podávame poliate šťavou, s hroznom a kašou. Ozdobíme čerstvými bylinkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
573 kcal
2407 kJ
T:
11 g
B:
46 g
S:
68 g
V:
5 g
Nech ti chutí 😊.
Pri tomto jedle výborne padne aj dúšok teplého čaju. Vyskúšať môžeš napríklad aj našu novinku v podobe čajíku na posilnenie imunity alebo tiež bylinkový čaj, ktorý udrží tvoje telo ale aj dušu v rovnováhe.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz