Čo budeme potrebovať na 2 porcie:
- 2 ks menšej cvikle
- 3 paradajky
- 1 žltú papriku
- 1 strednú cuketu
- 100 ml paradajkového pretlaku
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 červené cibule
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Ako budeme postupovať?
2. Kým sa cvikla varí, zeleninu si nakrájame na kolieska.
3. Na dno zapekacej misy s rozmerom 21x28 cm dáme paradajkový pretlak, pridáme pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie a všetko spolu premiešame. Paradajkový pretlak uhladíme a na vrch poukladáme kolieska cibule.
4. Keď je cvikla uvarená necháme ju chvíľu vychladnúť a nakrájame ju tiež na kolieska.
5. Takto pripravenú zeleninu striedavo kladieme do zapekacej misy, kým ju nezaplníme.
6. Nakoniec všetko pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme soľou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 20-25 minút. Môžeme podávať s celozrnným chlebom alebo prílohou z obilnín.
Ak hľadáš ďalšie skvelé recepty nielen pre vegánov, siahni po niektorej z našej kníh:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.