Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Pečená cvikla a bataty spolu s tekvicou a vajíčkom

35 min
2 porcie
najlepšia pečená cvikla

Potrebujeme: 

  • 2 stredne veľké sladké zemiaky
  • 2 stredne veľké cvikly
  • 1 menšiu tekvicu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • korenie podľa chuti, ja som použila mletú červenú papriku, sušený cesnak, čierne mleté korenie a čerstvé bylinky
  • 4 vajíčka
najlepšia pečená cvikla

Milujem tento recept. Je vynikajúci a ľahký.

Recept na zapekanú zeleninu s vajíčkom je zdravý, rýchly, ale hlavne chutný. Vhodný na raňajky, obed či večeru. Všetko pripravíš na jednom pekáči, to pre teba znamená menej umývania a viac času.

Ako na to?

1

Predhrejeme si rúru na 205 ˚C.

2

Na kocky nakrájanú zeleninu naukladáme na plech, polejeme olivovým olejom, okoreníme a pečieme 20 – 25 minút alebo kým nie je zelenina mäkká a takmer upečená.

3

Potom si do zeleniny urobíme 4 diery, do ktorých rozbijeme vajíčka. Osolíme ich a pečieme ešte 5 minút alebo podľa toho, aké chceme vajíčka. Či s roztečeným žĺtkom alebo tvrdším.

4

Podávame s čerstvými bylinkami, celozrnným pečivom alebo aj bez, so šalátom, s avokádom, plackou...

Výživové hodnoty na 1 porciu:

649 kcal

2728 kJ

T:

31 g

B:

34 g

S:

55 g

V:

7 g

recepty pecena cvikla

Nech ti chutí 😊.

Dopraj svojmu telu nielen výborné a zdravé jedlo, ale tiež pohyb, ktorý dá tvojmu telu zabrať.

A vieš o tom, že na teba v našom e-shope čaká aj naša novinka? Neboj sa zapotiť a dať si do tela.

rychloschnuci sportovy uterak
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.