Milujem tento recept. Je vynikajúci a ľahký.
Recept na zapekanú zeleninu s vajíčkom je zdravý, rýchly, ale hlavne chutný. Vhodný na raňajky, obed či večeru. Všetko pripravíš na jednom pekáči, to pre teba znamená menej umývania a viac času.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 205 ˚C.
2
Na kocky nakrájanú zeleninu naukladáme na plech, polejeme olivovým olejom, okoreníme a pečieme 20 – 25 minút alebo kým nie je zelenina mäkká a takmer upečená.
3
Potom si do zeleniny urobíme 4 diery, do ktorých rozbijeme vajíčka. Osolíme ich a pečieme ešte 5 minút alebo podľa toho, aké chceme vajíčka. Či s roztečeným žĺtkom alebo tvrdším.
4
Podávame s čerstvými bylinkami, celozrnným pečivom alebo aj bez, so šalátom, s avokádom, plackou...
Výživové hodnoty na 1 porciu:
649 kcal
2728 kJ
T:
31 g
B:
34 g
S:
55 g
V:
7 g
Nech ti chutí 😊.
Dopraj svojmu telu nielen výborné a zdravé jedlo, ale tiež pohyb, ktorý dá tvojmu telu zabrať.
A vieš o tom, že na teba v našom e-shope čaká aj naša novinka? Neboj sa zapotiť a dať si do tela.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz