Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Výborné krémové rizoto z tarhone so sušenými paradajkami a s cuketou

30 min
4 porcie
rizoto z tarhone

Potrebujeme: 

  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 cibuľku
  • 1 stredne veľkú cuketu
  • 120 g sušených paradajok
  • 3 lyžice olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 lyžicu sójovej omáčky (napr. Tamari)
  • 250 g ražnej tarhone (príp. ryže, cestovín orzo, malých mušlí, kolienok...)
  • 3-4 šálky vývaru alebo vody
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 70 g nastrúhaného parmezánu
  • vločky čili (voliteľné)
rizoto z tarhone

Zbožňujem jedlá z jedného hrnca alebo panvice. Väčšinou sú pripravené rýchlo, jednoducho, s použitím iba pár ingrediencií. Tento recept sa možno stane tvojím obľúbeným v prípade, že budeš mať málo času. Pritom toho obsahuje celkom dosť, na čom si môžeš pochutnať. Sladké sušené paradajky, výdatná restovaná cuketa a krémová parmezánová konzistencia. Predstavuje rýchly obed alebo večeru v jednom hrnci s neuveriteľnou chuťou. Dokonale sa hodí, ak máš rušný týždeň.

Ako na to?

1

Najprv si pripravíme suroviny. Nasekáme lístky vňate, cibuľku nadrobno. Cuketu a sušené paradajky nakrájame na kocky.

2

Do veľkej vyššej panvice pridáme olej. Zahrejeme ho na strednom stupni, pridáme cibuľku a opekáme dozlata.

3

Potom pridáme cuketu a tiež opekáme dozlata, cca 5 minút. Vmiešame vňať, soľ a sójovú omáčku. Pridáme tarhoňu (cestovinu), premiešame, aby sa spojili.

4

Zalejeme polovicou vývaru a pridáme paradajkový pretlak. Miešame, kým sa nerozpustí. Potom pridáme sušené paradajky a zvyšný vývar. Privedieme do varu.

5

Znížime teplotu na minimum a varíme 10-15 minút alebo kým cestovina nie je al dente. Občas premiešame, aby sa cestovina neprilepila na dno panvice.

6

Nakoniec pridáme parmezán a všetko premiešame, kým nedosiahneme krémovú konzistenciu. Vrch môžeme posypať vločkami čili a extra čerstvou vňaťou alebo inými bylinami.

Poznámka: Ražnú tarhoňu majú v Tescu.

TIP: Môžeme podávať so šalátom alebo ako prílohu k pečeným krevetám, rybám či mäsu. Možno pridať aj viac zeleniny, ako napr. špenát, kel alebo baklažán. Namiesto sušených paradajok môžeme použiť zaváranú kapiu alebo pečenú papriku.

najlepsia tarhoňa recept

Dobrú chuť!

Viac tipov na chutné fit recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.