![rizoto z tarhone](https://d2c9wzes5ckfvo.cloudfront.net/blog/tarho%C5%88a%20s%20om%C3%A1%C4%8Dkou-521910-medium.jpg)
Zbožňujem jedlá z jedného hrnca alebo panvice. Väčšinou sú pripravené rýchlo, jednoducho, s použitím iba pár ingrediencií. Tento recept sa možno stane tvojím obľúbeným v prípade, že budeš mať málo času. Pritom toho obsahuje celkom dosť, na čom si môžeš pochutnať. Sladké sušené paradajky, výdatná restovaná cuketa a krémová parmezánová konzistencia. Predstavuje rýchly obed alebo večeru v jednom hrnci s neuveriteľnou chuťou. Dokonale sa hodí, ak máš rušný týždeň.
Ako na to?
1
Najprv si pripravíme suroviny. Nasekáme lístky vňate, cibuľku nadrobno. Cuketu a sušené paradajky nakrájame na kocky.
2
Do veľkej vyššej panvice pridáme olej. Zahrejeme ho na strednom stupni, pridáme cibuľku a opekáme dozlata.
3
Potom pridáme cuketu a tiež opekáme dozlata, cca 5 minút. Vmiešame vňať, soľ a sójovú omáčku. Pridáme tarhoňu (cestovinu), premiešame, aby sa spojili.
4
Zalejeme polovicou vývaru a pridáme paradajkový pretlak. Miešame, kým sa nerozpustí. Potom pridáme sušené paradajky a zvyšný vývar. Privedieme do varu.
5
Znížime teplotu na minimum a varíme 10-15 minút alebo kým cestovina nie je al dente. Občas premiešame, aby sa cestovina neprilepila na dno panvice.
6
Nakoniec pridáme parmezán a všetko premiešame, kým nedosiahneme krémovú konzistenciu. Vrch môžeme posypať vločkami čili a extra čerstvou vňaťou alebo inými bylinami.
TIP: Môžeme podávať so šalátom alebo ako prílohu k pečeným krevetám, rybám či mäsu. Možno pridať aj viac zeleniny, ako napr. špenát, kel alebo baklažán. Namiesto sušených paradajok môžeme použiť zaváranú kapiu alebo pečenú papriku.
![recepty zo sušených paradajok najlepsia tarhoňa recept](https://d2c9wzes5ckfvo.cloudfront.net/blog/recept%20s%20tarho%C5%88ou-178252-large.jpg)
Dobrú chuť!
Viac tipov na chutné fit recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz