Na prípravu tohto receptu potrebuješ len pár ingrediencií a pár minút, počas ktorých pripravíš zdravé, chutné a výdatné jedlo.
Oceníš ho teda v dňoch, keď máš menej času. Môžeš ho vychutnať na obed alebo večeru či ako prílohu. Recept je jednoduchý a všestranný. 😊
Ako na to:
1
Cestoviny si uvaríme podľa návodu.
2
V menšom hrnci si na olivovom oleji opečieme cibuľku dozlata, pridáme nakrájané sladké zemiaky, zalejeme šálkou vody.
3
Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Potom zemiaky rozmixujeme a postupne pridávame kokosové mlieko. Mixujeme, kým nedosiahneme krémovú konzistenciu omáčky. Hustotu si upravte podľa seba.
4
Vo väčšej panvici zohrejeme 1 lyžicu oleja a pridáme nakrájané šampiňóny.
5
Okoreníme ich paprikou, tymianom, osolíme a opekáme dozlata asi 5 minút.
6
Potom pridáme arašidy a opekáme 5 minút.
7
K hubám pridáme omáčku, cestoviny a premiešame, kým sa všetko nespojí. Podávame s čerstvými bylinkami alebo mikrozeleninou či klíčkami.
TIP: Namiesto arašidov môžete použiť vlašské orechy, pekanové orechy alebo mandle. K hubám možno pridať špenát, prípadne si to okoreniť podľa chuti.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
709 kcal
2977 kJ
T:
22 g
B:
22 g
S:
102 g
V:
10 g
Dobrú chuť 😊!
Okrem skvelých receptov na našom blogu si už o chvíľu môžeš začať užívať aj ďalšiu výzvu! Už 4.9. totiž štartujeme Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤️!
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz