Krémové cestoviny s batatovou omáčkou a so šampiňónmi
30 min
4 porcie

Na prípravu tohto receptu potrebuješ len pár ingrediencií a pár minút, počas ktorých pripravíš zdravé, chutné a výdatné jedlo.
Oceníš ho teda v dňoch, keď máš menej času. Môžeš ho vychutnať na obed alebo večeru či ako prílohu. Recept je jednoduchý a všestranný. 😊
Ako na to:
1
Cestoviny si uvaríme podľa návodu.
2
V menšom hrnci si na olivovom oleji opečieme cibuľku dozlata, pridáme nakrájané sladké zemiaky, zalejeme šálkou vody.
3
Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Potom zemiaky rozmixujeme a postupne pridávame kokosové mlieko. Mixujeme, kým nedosiahneme krémovú konzistenciu omáčky. Hustotu si upravte podľa seba.
4
Vo väčšej panvici zohrejeme 1 lyžicu oleja a pridáme nakrájané šampiňóny.
5
Okoreníme ich paprikou, tymianom, osolíme a opekáme dozlata asi 5 minút.
6
Potom pridáme arašidy a opekáme 5 minút.
7
K hubám pridáme omáčku, cestoviny a premiešame, kým sa všetko nespojí. Podávame s čerstvými bylinkami alebo mikrozeleninou či klíčkami.
TIP: Namiesto arašidov môžete použiť vlašské orechy, pekanové orechy alebo mandle. K hubám možno pridať špenát, prípadne si to okoreniť podľa chuti.

Dobrú chuť 😊!
2.5. sme odštartovali tohtoročnú Výzvu do plaviek, ktorá bude okrem cvičenia plná užitočných rád o stravovaní a výžive.
Pridaj sa k nám a poď si plniť sen o zdravom a spokojnom JA: