Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tip na rýchle jedlo: Zapekaná fazuľa s vajíčkom a so zeleninou

30 min
4 porcie
pečená fazuľa recept

Potrebujeme: 

  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 400 g krájaných paradajok z konzervy
  • 120 g na kocky nasekanej papriky
  • morskú/himalájsku soľ (množstvo podľa chuti)
  • drvenú rascu (množstvo podľa chuti)
  • čili (množstvo podľa chuti)
  • sladkú červenú papriku (množstvo podľa chuti)
  • 400 g konzervovanej fazule (ja som použila mix: bielu, hnedú a cícer)
  • 2 lyžice medu alebo iného sladidla
  • 6 vajíčok
  • 80 g (1 šálku) nahrubo nastrúhaného čedaru
pečená fazuľa recept

Mám pre teba tip na rýchly a lacný recept na pečenú fazuľu s vajíčkami, ktorá prekypuje lahodnou chuťou. Môžeš ju vychutnať na raňajky, ako hlavné jedlo či večeru a dať si k nej hrianky, šalát, tortillu či inú obľúbenú zeleninu. Je to skvelé, chutné, rýchle a sýte jedlo vhodné pre celú rodinu do rušných uponáhľaných dní.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 180 ˚C.

2

Vo veľkej panvici zohrejeme olej na stredne vysokú teplotu. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opekáme do jemne zlatistej farby.

3

Pridáme paradajky, na kocky pokrájanú papriku a korenie. Dusíme za stáleho miešania 5 minút. Potom vmiešame fazuľu a med.

4

Zmes preložíme do veľkého pekáča. Na vrchu urobíme 6 dierok, do ktorých rozbijeme vajíčka. Posypeme nahrubo nastrúhaným syrom.

5

Pečieme 20 minút alebo kým žĺtky takmer nestuhnú.

6

Podávame s ľubovoľnou prílohou, napríklad nakrájaným avokádom, kyslou smotanou a čerstvými bylinkami. Alebo tiež s miešaným šalátom a hriankami, tortillou či so zeleninou.

Výživové hodnoty na 1 porciu (bez prílohy):

443 kcal

1860 kJ

T:

18 g

B:

26 g

S:

42 g

V:

9 g

fazuľa

Dobrú chuť 😊!

Ďalšie zaujímavé recepty nielen pre vegetaiánov nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:

varenie zdravo
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.