Mám pre teba tip na rýchly a lacný recept na pečenú fazuľu s vajíčkami, ktorá prekypuje lahodnou chuťou. Môžeš ju vychutnať na raňajky, ako hlavné jedlo či večeru a dať si k nej hrianky, šalát, tortillu či inú obľúbenú zeleninu. Je to skvelé, chutné, rýchle a sýte jedlo vhodné pre celú rodinu do rušných uponáhľaných dní.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 180 ˚C.
2
Vo veľkej panvici zohrejeme olej na stredne vysokú teplotu. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opekáme do jemne zlatistej farby.
3
Pridáme paradajky, na kocky pokrájanú papriku a korenie. Dusíme za stáleho miešania 5 minút. Potom vmiešame fazuľu a med.
4
Zmes preložíme do veľkého pekáča. Na vrchu urobíme 6 dierok, do ktorých rozbijeme vajíčka. Posypeme nahrubo nastrúhaným syrom.
5
Pečieme 20 minút alebo kým žĺtky takmer nestuhnú.
6
Podávame s ľubovoľnou prílohou, napríklad nakrájaným avokádom, kyslou smotanou a čerstvými bylinkami. Alebo tiež s miešaným šalátom a hriankami, tortillou či so zeleninou.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez prílohy):
443 kcal
1860 kJ
T:
18 g
B:
26 g
S:
42 g
V:
9 g
Dobrú chuť 😊!
Ďalšie zaujímavé recepty nielen pre vegetaiánov nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz