Všetky

Chutné cestoviny s výživnou omáčkou z hrášku a brokolice

Recepty
30 min
3 porcie
cestoviny s hraskom
Potrebujeme:
  • 500 g cestovín
  • 3 lyžice kvalitného olivového oleja
  • 1 cibuľku nakrájanú na malé kocky
  • 2 šálky mrazeného alebo čerstvého hrášku
  • 1 šálku nakrájanej brokolice
  • morskú/himalájsku soľ
  • ½ lyžičky mletej červenej papriky
  • 2 šálky vody
  • 2 hrste čerstvej petržlenovej vňate nakrájanej na kúsky
  • 4 lyžice nastrúhaného parmezánu
  • šťavu z 1 citróna

Každý má rád ľahký a chutný recept na cestoviny.

Mám pre teba tip, ako pripraviť zelenú lahodnú omáčku na cestoviny, ktorá je sýta, jednoduchá a rýchla 😊.

Ako na to:
1
Uvaríme si cestoviny.
2
Na panvici si zohrejeme olivový olej a dozlata opečieme cibuľku.
3
Znížime teplotu na nízku. Pridáme hrášok a na malé kúsky nakrájanú brokolicu, osolíme, okoreníme a premiešame. Opekáme na miernej teplote, kým hrášok a brokolica nie sú uvarené.
4
Pred rozmixovaním si môžeme odobrať trošku uvareného hrášku, ktorý potom pridáme k cestovinám.
5
Uvarený hrášok a brokolicu dáme do mixéra, pridáme vodu, petržlen, parmezán, šťavu z citróna. Mixujeme dohladka. Ak je omáčka hustá, pridáme vodu.
6
Vrátime do panvice a ešte necháme zovrieť. Ak je potrebné, dochutíme soľou a korením.
7
Omáčku dáme na cestoviny spolu s hráškom, ktorý sme si odložili, premiešame a podávame.
8
Ochutiť cestoviny môžeme čerstvými výhonkami, klíčkami či šalátom.

TIP: Ľahko môžete pridať aj ďalšie bielkoviny (hoci hrášok ich obsahuje dosť) pridaním pečeného lososa alebo pečeného kuraťa či tofu.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

617 kcal

2591 kJ

T:

10 g

B:

24 g

S:

101 g

V:

15 g

chutne cestoviny

Prajem dobrú chuť 😊!

Okrem skvelých receptov na našom blogu si už o chvíľu môžeš začať užívať aj ďalšiu výzvu! Už 4.9. totiž štartujeme Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤️!

cvičenie doma pre ženy
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Kategórie

ReceptyBezlaktózovéCestovinyRýchle obedy či večere do 20 minútRýchle obedy či večere do 30 minútVegetariánskecestovinycestoviny receptcestoviny s brokolicouhrášokbrokolica