Každý má rád ľahký a chutný recept na cestoviny.
Mám pre teba tip, ako pripraviť zelenú lahodnú omáčku na cestoviny, ktorá je sýta, jednoduchá a rýchla 😊.
Ako na to:
1
Uvaríme si cestoviny.
2
Na panvici si zohrejeme olivový olej a dozlata opečieme cibuľku.
3
Znížime teplotu na nízku. Pridáme hrášok a na malé kúsky nakrájanú brokolicu, osolíme, okoreníme a premiešame. Opekáme na miernej teplote, kým hrášok a brokolica nie sú uvarené.
4
Pred rozmixovaním si môžeme odobrať trošku uvareného hrášku, ktorý potom pridáme k cestovinám.
5
Uvarený hrášok a brokolicu dáme do mixéra, pridáme vodu, petržlen, parmezán, šťavu z citróna. Mixujeme dohladka. Ak je omáčka hustá, pridáme vodu.
6
Vrátime do panvice a ešte necháme zovrieť. Ak je potrebné, dochutíme soľou a korením.
7
Omáčku dáme na cestoviny spolu s hráškom, ktorý sme si odložili, premiešame a podávame.
8
Ochutiť cestoviny môžeme čerstvými výhonkami, klíčkami či šalátom.
TIP: Ľahko môžete pridať aj ďalšie bielkoviny (hoci hrášok ich obsahuje dosť) pridaním pečeného lososa alebo pečeného kuraťa či tofu.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
617 kcal
2591 kJ
T:
10 g
B:
24 g
S:
101 g
V:
15 g
Prajem dobrú chuť 😊!
Okrem skvelých receptov na našom blogu si už o chvíľu môžeš začať užívať aj ďalšiu výzvu! Už 4.9. totiž štartujeme Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤️!
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz