Túto zelenú špenátovú omáčku na cestoviny pripravíš rýchlo, jednoducho, je zdravá, super chutná, voňavá, krémová a plná živín.
Ľahké jedlo bez mliečnych výrobkov, oleja a orechov, ktoré nezaťažuje, nachystané počas uponáhľaného týždňa, si zamiluje celá rodina!
Hrdo schválené pre dospelých aj deti 😉.
Ako na to:
1
Dáme si uvariť cestoviny.
2
Všetky ingrediencie rozmixujeme v mixéri, kým nebudú úplne hladké.
3
Zmes preložíme do hrnca a za pravidelného miešania privedieme do varu. Necháme variť 1-2 minúty a často miešame. Ak by bola omáčka veľmi hustá, pridáme vodu.
4
Podávame s uvarenými cestovinami. Môžeme posypať čerstvými bylinkami a klíčkami či výhonkami.
TIP: Existuje niekoľko spôsobov, ako si môžeš túto omáčku obohatiť:
- Zelenina: Môžeš do nej pridať kukuricu, hrášok, restované šampiňóny, špargľu, brokolicu, pečenú papriku, olivy, pečené cherry paradajky (sušené paradajky) a pečenú miešanú zeleninu. Predvarte a pri podávaní ich vmiešajte.
- Proteín: Cestoviny môžete podávať so zelenou omáčkou a s chrumkavým tofu, tempehom alebo obľúbenou alternatívou mäsa. Biela fazuľa alebo cícer môžu tiež pôsobiť na zvýšenie rastlinných bielkovín.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
583 kcal
2450 kJ
T:
13 g
B:
17 g
S:
94 g
V:
9 g
Nech ti chutí 😊!
Inak, vieš, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám 🤩:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz