Všetky

Krémová špenátová omáčka s kokosovým mliekom

Recepty
15 min
4 porcie
zdravá omáčka na cestoviny
Potrebujeme:
  • celozrnné cestoviny
  • 1 vaničku špenátu, t. j. 125 g
  • hrsť čerstvej bazalky
  • 1 konzervu kokosového mlieka
  • 1 lyžicu škrobu
  • 1 lyžicu sušenej alebo čerstvej pažítky
  • ½ lyžičky morskej/himalájskej soli
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžicu domáceho medu

Túto zelenú špenátovú omáčku na cestoviny pripravíš rýchlo, jednoducho, je zdravá, super chutná, voňavá, krémová a plná živín.

Ľahké jedlo bez mliečnych výrobkov, oleja a orechov, ktoré nezaťažuje, nachystané počas uponáhľaného týždňa, si zamiluje celá rodina!

Hrdo schválené pre dospelých aj deti 😉.

Ako na to:
1
Dáme si uvariť cestoviny.
2
Všetky ingrediencie rozmixujeme v mixéri, kým nebudú úplne hladké.
3
Zmes preložíme do hrnca a za pravidelného miešania privedieme do varu. Necháme variť 1-2 minúty a často miešame. Ak by bola omáčka veľmi hustá, pridáme vodu.
4
Podávame s uvarenými cestovinami. Môžeme posypať čerstvými bylinkami a klíčkami či výhonkami.

TIP: Existuje niekoľko spôsobov, ako si môžeš túto omáčku obohatiť:

  • Zelenina: Môžeš do nej pridať kukuricu, hrášok, restované šampiňóny, špargľu, brokolicu, pečenú papriku, olivy, pečené cherry paradajky (sušené paradajky) a pečenú miešanú zeleninu. Predvarte a pri podávaní ich vmiešajte.
  • Proteín: Cestoviny môžete podávať so zelenou omáčkou a s chrumkavým tofu, tempehom alebo obľúbenou alternatívou mäsa. Biela fazuľa alebo cícer môžu tiež pôsobiť na zvýšenie rastlinných bielkovín.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

583 kcal

2450 kJ

T:

13 g

B:

17 g

S:

94 g

V:

9 g

špenátová omáčka na cestoviny

Nech ti chutí 😊!

Inak, vieš, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám 🤩:

kucharska kniha z fitka do kuchyne
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Kategórie

ReceptyCestovinyRýchle obedy či večere do 20 minútRýchle obedy či večere do 30 minútVegetariánskecelozrnné cestovinycestovinyšpenátkokosové mlieko