Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Cestoviny s červenou repou a paradajkami, hotové do pol hodinky

30 min
4 porcie
cestoviny s cviklou recept

Potrebujeme: 

  • 500 g ľubovoľných cestovín
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 2 stredne veľké uvarené cvikly (kupujem tie vákuovo balené, ušetrí to čas)
  • 1 plechovku krájaných paradajok
  • ½ lyžičky soli alebo podľa chuti
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • ½ lyžičky sušeného tymianu
  • 1 lyžicu trstinového cukru (nemusí byť)
  • na ozdobu čerstvé bylinky a nastrúhaný syr
cestoviny s cviklou recept

Tieto úžasné cestoviny dáš dokopy za menej ako 30 minút. Neviem, čo ma na tomto jedle uchvátilo najviac – farba alebo moja láska k cestovinám. Vždy keď presne neviem, čo si dám na obed alebo večeru, cestoviny sú tou možnosťou, na ktorú sa okamžite obrátim.

Sú chutné, všestranné a hotové za chvíľu. Potom je tu tiež fakt, že k dispozícii je nespočetné množstvo druhov cestovín.

Dobre, viem, že cvikla nie je pre každého. Ale ver mi, v tomto recepte to vôbec nie je prehnané. Dodá omáčke úžasnú fialovú farbu a pekný nádych zemitosti bez výraznej cviklovej príchuti vďaka všetkým ostatným ingredienciám, ktoré sa do omáčky pridávajú.

Ako na to?

1

Dáme si variť cestoviny.

2

Vo veľkej panvici zohrejeme na strednom ohni olivový olej. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a za častého miešania restujeme dozlata.

3

Pridáme na kocky nakrájanú cviklu, krájané paradajky a dochutíme všetkým korením. Znížime teplotu a dusíme 15 – 20 minút.

4

Podávame posypané syrom a čerstvými bylinkami.

TIP: Ja cesnak v receptoch nepoužívam, lebo mi nerobí dobre. Vy si ho však pokojne pridajte. Prípadne si môžete omáčku jemne dochutiť čili.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

580 kcal

2436 kJ

T:

9 g

B:

17 g

S:

105 g

V:

4 g

cestoviny s cviklou

Nech vám chutí 😊!

Teraz navyše k ročnému členstvu získavaš ako darček našu kuchársku knihu plnú zdravých receptov. Pozri sa, aj na viac benefitov, ktoré ponúkame našim premium členom.

cvičenie na doma
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.