Tieto úžasné cestoviny dáš dokopy za menej ako 30 minút. Neviem, čo ma na tomto jedle uchvátilo najviac – farba alebo moja láska k cestovinám. Vždy keď presne neviem, čo si dám na obed alebo večeru, cestoviny sú tou možnosťou, na ktorú sa okamžite obrátim.
Sú chutné, všestranné a hotové za chvíľu. Potom je tu tiež fakt, že k dispozícii je nespočetné množstvo druhov cestovín.
Dobre, viem, že cvikla nie je pre každého. Ale ver mi, v tomto recepte to vôbec nie je prehnané. Dodá omáčke úžasnú fialovú farbu a pekný nádych zemitosti bez výraznej cviklovej príchuti vďaka všetkým ostatným ingredienciám, ktoré sa do omáčky pridávajú.
Ako na to?
1
Dáme si variť cestoviny.
2
Vo veľkej panvici zohrejeme na strednom ohni olivový olej. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a za častého miešania restujeme dozlata.
3
Pridáme na kocky nakrájanú cviklu, krájané paradajky a dochutíme všetkým korením. Znížime teplotu a dusíme 15 – 20 minút.
4
Podávame posypané syrom a čerstvými bylinkami.
TIP: Ja cesnak v receptoch nepoužívam, lebo mi nerobí dobre. Vy si ho však pokojne pridajte. Prípadne si môžete omáčku jemne dochutiť čili.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
580 kcal
2436 kJ
T:
9 g
B:
17 g
S:
105 g
V:
4 g
Nech vám chutí 😊!
Teraz navyše k ročnému členstvu získavaš ako darček našu kuchársku knihu plnú zdravých receptov. Pozri sa, aj na viac benefitov, ktoré ponúkame našim premium členom.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz