Quinoa je super alternatíva miesto cestovín a zemiakov do polievok. Je výživná, nenáročná na prípravu a chuťovo výborná. Túto zeleninovú polievku si obľúbia aj vegáni či vegetariáni, pretože obsahuje kopec bielkovín z fazule či tofu. Vhodná aj pre bezlepkáčov.
Ako na to?
1
Quinou sparíme vriacou vodou, dáme do hrnca, zalejeme dvojnásobným množstvom vody a varíme domäkka.
2
Medzitým orestujeme na troške oleja nadrobno nakrájanú cibuľu.
3
Pridáme očistenú a na kocky nakrájanú mrkvu, uvarenú quinou aj uvarenú fazuľu. Môžeme v tejto fáze do polievky pridať aj tofu.
4
Zalejeme 1,5 l vody, pridáme koreniny, soľ a varíme ďalších cca 20 minút.
TIP: Tofu sa varením v polievke nerozvarí, ale ak by si ho zabudla pridať počas varenia, je to v pohode pridať ho až na konci.
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.