Doba prípravy: 55 minút
Čo budeme potrebovať?
- 500 g špaldovej múky
- 500 ml vody
- 1 lyžičku morskej/himalájskej soli
- 1 lyžičku mletej rasce
- 1 sušené droždie
Na pomazánku :
- 250 g nízkotučného jemného tvarohu
- 2 lyžice kvalitného masla
- morskú/himalájsku soľ
- sušenú bazalku
- 1 lyžicu olivového oleja
- aspoň 2 hrste čerstvej pažítky
Ako budeme postupovať?
2. Cesto si vlejeme do hranatej formy, ktorú sme si potreli maslom aby nám chlebík neprihorel.
3. Cesto zakryjeme vlhkou utierkou a necháme do vykysnúť pol hodinu na teplom mieste. Potom si chlebík pečieme vo vyhrtietaj rúre 30 minút pri teplote 200 °C, následne ho vyberieme z formy a necháme dopiecť na rošte ešte 10 minút, aby sa pekne upiekli aj boky a spodok.
4. Necháme ho poriadne vychladnúť a medzi tým si pripravíme pomazánku
5. Zmiešame tvaroh, maslo, olej, pažítku, soľ a bazalku a natrieme na chlebík.
Mnoho ďalších inšpirácií nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál
Ak rada doma pečieš domáce pečivo, tak potom ťa určite budú zaujímať aj tieto recepty:
Domáci chlieb s paradajkovou pomazánkou
Domáce rožky zo špaldy
Domáci ražno-špaldový chlebík
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov