Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Plnené mäsové party placky, ideálne pohostenie na Silvestra

90 min
16 malých porcií
plnené mäsové placky

Potrebujeme: 

  • Na cesto:
  • 7 g sušeného bio droždia
  • ½ šálky teplej vody
  • 1 lyžičku trstinového cukru (príp. kokosového)
  • 2,5 šálky hladkej špaldovej múky
  • 1 lyžičku morskej/himalájskej soli
  • ½ šálky gréckeho jogurtu
  • Na plnku:
  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice kokosového oleja (príp. ghee masla)
  • 1 lyžičku mletého zázvoru
  • 2 lyžičky mletého kmínu
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • čili - podľa chuti
  • 1 lyžičku mletej červenej papriky
  • morskú/himalájsku soľ
  • 0,5 kg kvalitného mletého mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie alebo mix - podľa vlastných preferencií)
  • 2 lyžice pretlaku alebo kečupu
  • 125 g čerstvého baby špenátu
  • 200 g balkánskeho syra (mozzarella, príp. iný syr podľa vlastnej chuti)
  • Na šalát (voliteľné):
  • 2 väčšie mrkvy
  • bielu/červenú kapustu
plnené mäsové placky

Nepotrebuješ mať milióny na účte, aby si mohla byť šťastná. Radosť si vieš robiť aj jednoduchými vecami. Spestri si život jednoduchými zážitkami v kruhu najbližších napríklad aj pri pestrom občerstvení. Na každú dobrú party, oslavu ale aj teraz na Silvestra sa hodí tento môj recept. Je farebný a veľmi chutný. Plnené party placky môžeš urobiť na mnoho spôsobov, ja ti ukážem ten svoj.

Ako na to?

1

Najprv rozpustíme droždie v 1/2 šálke teplej vody. Primiešame 1 lyžičku cukru a necháme 10 minút pôsobiť.

2

V miske zmiešame múku, soľ a jogurt. Prilejeme rozpustené droždie a premiešame, aby z toho vzniklo elastické cesto.

3

Necháme kysnúť na teplom mieste cca 45 minút.

4

Cibuľku nakrájame na malé kúsky a opražíme na oleji do zlata.

5

Pridáme korenia (zázvor, kmín, čierne korenie, čili, papriku).

6

Potom pridáme mäso. Chvíľku ho opražíme a podusíme cca 10 minút.

7

Keď je mäso hotové pridáme pretlak, premiešame a nakoniec pridáme špenát. Dusíme 5 minút.

8

Zmes necháme vychladnúť.

9

Medzitým môžeme pripraviť šalát z postrúhanej mrkvy a kapusty. Môžeme ho pridať tiež do placiek, alebo ho nechať len ako prílohu.

10

Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na 4 rovnaké časti a z každej vyvaľkáme hrubšiu placku.

11

Placku naplníme pripravenou zmesou s mäsom, na mäso uložíme mrkvový/kapustový šalát a syr. Placku zabalíme tak, aby celá zmes bola zakrytá.

12

Na panvici zohrejeme olej a placku do zlata vypražíme. Hotovú placku rozrežeme na 4 časti a podávame buď zo šalátom alebo dressingom či dipom.

TIP: Recept ponúka priestor pre experimentovanie. Náplň nemusí byť mäsová. Môžeme zvoliť napríklad paradajky a mozzarellu, dusenú zeleninu so šunkou a syrom, čisto syrovú náplň, šalát....Fantázií sa medze nekladú.

cesto na placky
cesto zo špaldovej múky
pohostenie na silvestra
jedlo na party

Prajem príjemné kuchtenie! ;-)

Mnoho super receptov, kde načerpáš inšpirácie aj na recepty pre návštevy nájdeš v našich knihách:

kuchárske knihy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.