Rýchle zdravé jednohubky z cukety, ktoré zvládne pripraviť každý

28Väčšina z nás máva na Silvestra toho na stole viac, ako iné dni. V bežný rok nezvykneš zobkať aj o polnoci jednohubky z bieleho rohlíka obložený klobásou. Keď už sa teda nevieš zobkania v tento deň vzdať, priprav si aspoň niečo zdravé a zároveň chutné. Klasické jednohubky nahraď touto krásnou farebnou verziou, ktorá poteší nielen tvoje chuťové poháriky, ale aj zvedavé pohľady tvojich hostí. Zvládneš ich pripraviť raz dva. Prajem ti dobrú chuť!

 

Doba prípravy: max. 20 minút

Čo budeme potrebovať na cca 30 kúskov?

  • 1 väčšiu cuketu
  • 100 g kvalitnej kuracej šunky
  • hrsť lístkov rukoly
  • 125 g mozzarelly
  • 100 g cherry paradajok
  • morskú/himalájsku soľ
  • cca 3 lyžice olivového oleja

Ako budeme postupovať?

1. Cuketu umyjeme, utrieme a škrabkou na zemiaky pripravíme plátky, ktoré budeme plniť.

2. Na nakrájané pláty cukety, poukladáme tenké pásiky šunky.

3. Na šunku poukladáme lístky rukoly po celej dĺžke, nakrájanú mozzarellu a polovicu cherry paradajky.

4. Potom cuketu stočíme a prepicheme v strede špáratkom, aby držala pokope.

5. Každú jednohubku osolíme.

6. Na panvici rozohrejeme olej a na miernom ohni opekáme cuketové jednohubky z každej strany približne 30 sekúnd, kým nie sú upečené do zlatista.

 

Tip: Takéto jednohubky si môžeme pripraviť napríklad aj z baklažánu či inej zeleniny.

 

 

Prajem Ti príjemného Silvestra a krásny začiatok nového roka! ;-)

 

A nezabudni, v novom roku ideme zhadzovať kilečká (nielen tie, čo sme nabrali cez Vianoce). Podmienkou súťaženia o ceny vo výzve bude aj fotografia s Fitness diárom 2018. Preto, ak ho ešte nemáš, neváhaj a objednávaj:

fitness diar

 

Priprav si na Silvestra napríklad aj:

Jednohubky s wasabi majonézou a údeným lososom

Plnené party placky

6x slané dobroty na každú fit party

Viktória Janov

Redaktorka vo Fitshaker
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj food blog victoriakitchenstories.com
Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 28/12/2017 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaOstatnéRecepty   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre