Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Čo na obed? Šampiňónovo-tekvicové kari, hotové do 30 minút!

30 min
4 porcie
rýchly obed

Potrebujeme: 

  • 300 g tvojich obľúbených celozrnných cestovín
  • cca 2 lyžice kokosového oleja (príp. ghee maslo, olivový olej)
  • 1 cibuľu
  • 500 g šampiňónov
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3-4 lyžice karí (môže byť aj viac)
  • 1 lyžicu sušeného zázvoru
  • 250 g tekvicové pyré
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 150 g špenátu
rýchly obed

Chutné, rýchle a zdravé jedlo ocení určite každý. Tento recept je jednoduchý a časovo nenáročný. Od začiatku až do konca to trvá 30 minút. Nehovoriac o tom, aké zdravé je toto jedlo. Ak máš rada kombináciu sladkej a krémovej tekvice, húb, zeleného špenátu, výrazného karí korenia s tvojimi obľúbenými cestovinami, si na správnom mieste obohatiť svoj jedálničiek o chutný recept.

Ako na to?

1

Najprv dáme zovrieť do hrnca vodu na cestoviny.

2

Na oleji opražíme do zlata cibuľku.

3

Pridáme k nej šampiňóny nakrájané na tenké plátky, osolíme a okoreníme (čierne korenie, karí, zázvor) a necháme spolu podusiť cca 7-10 minúť, kým nie sú huby uvarené.

4

K duseným hubám pridáme tekvicové pyré, kokosové mlieko.

5

Všetko spolu premiešame, nakoniec pridáme čerstvý špenát a ešte 5 minút varíme.

6

Podávame s celozrnnými cestovinami alebo inou obľúbenou prílohou.

TIP: Namiesto cestovín môžeme použiť ryžu, omáčka je vhodná aj k mäsu alebo dusenej zelenine.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

524 kcal

2204 kJ

T:

25 g

B:

15 g

S:

57 g

V:

8 g

kari
co na obed
tekvicove kari

Prajem ti príjemnú jesennú chuť! :-)

Ďalšie fantastické recepty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 2:

recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.