Chutné, rýchle a zdravé jedlo ocení určite každý. Tento recept je jednoduchý a časovo nenáročný. Od začiatku až do konca to trvá 30 minút. Nehovoriac o tom, aké zdravé je toto jedlo. Ak máš rada kombináciu sladkej a krémovej tekvice, húb, zeleného špenátu, výrazného karí korenia s tvojimi obľúbenými cestovinami, si na správnom mieste obohatiť svoj jedálničiek o chutný recept.
Ako na to?
1
Najprv dáme zovrieť do hrnca vodu na cestoviny.
2
Na oleji opražíme do zlata cibuľku.
3
Pridáme k nej šampiňóny nakrájané na tenké plátky, osolíme a okoreníme (čierne korenie, karí, zázvor) a necháme spolu podusiť cca 7-10 minúť, kým nie sú huby uvarené.
4
K duseným hubám pridáme tekvicové pyré, kokosové mlieko.
5
Všetko spolu premiešame, nakoniec pridáme čerstvý špenát a ešte 5 minút varíme.
6
Podávame s celozrnnými cestovinami alebo inou obľúbenou prílohou.
TIP: Namiesto cestovín môžeme použiť ryžu, omáčka je vhodná aj k mäsu alebo dusenej zelenine.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
524 kcal
2204 kJ
T:
25 g
B:
15 g
S:
57 g
V:
8 g
Prajem ti príjemnú jesennú chuť! :-)
Ďalšie fantastické recepty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 2:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz