Čo na obed? Šampiňónovo-tekvicové kari, hotové do 30 minút!

Chutné, rýchle a zdravé jedlo ocení určite každý. Tento recept je jednoduchý a časovo nenáročný. Od začiatku až do konca to trvá 30 minút. Nehovoriac o tom, aké zdravé je toto jedlo. Ak máš rada kombináciu sladkej a krémovej tekvice, húb, zeleného špenátu, výrazného karí korenia s tvojimi obľúbenými cestovinami, si na správnom mieste obohatiť svoj jedálničiek o chutný recept.

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 300 g tvojich obľúbených celozrnných cestovín
  • cca 2 lyžice kokosového oleja (príp. ghee maslo, olivový olej)
  • 1 cibuľu
  • 500 g šampiňónov
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3-4 lyžice karí (môže byť aj viac)
  • 1 lyžicu sušeného zázvoru
  • 250 g tekvicové pyré
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 150 g špenátu

Ako budeme postupovať?

1. Najprv dáme zovrieť do hrnca vodu na cestoviny.

2. Na oleji opražíme do zlata cibuľku.

3. Pridáme k nej šampiňóny nakrájané na tenké plátky, osolíme a okoreníme (čierne korenie, karí, zázvor) a necháme spolu podusiť cca 7-10 minúť, kým nie sú huby uvarené.

4. K duseným hubám pridáme tekvicové pyré, kokosové mlieko.

5. Všetko spolu premiešame, nakoniec pridáme čerstvý špenát a ešte 5 minút varíme.

6. Podávame s celozrnnými cestovinami alebo inou obľúbenou prílohou.

 

TIP: Namiesto cestovín môžeme použiť ryžu, omáčka je vhodná aj k mäsu alebo dusenej zelenine.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
2 264 kJ

541 kcal

21,7 g  66 g  17 g  11 g

 kari

 

co na obed

 

tekvicove kari

Prajem ti príjemnú jesennú chuť! :-)

 

Ďalšie fantastické recepty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 2:

recepty

 

Ak máš rada cestoviny, skús pozrieť aj tieto recepty:

Zapekané cestoviny s tofu a cuketou, tip na ľahký obed

Vynikajúce avokádovo-bazalkové cestoviny s paradajkami

Rezance s tekvicou hokkaido: obed hotový do 20 minút!

Antónia Puškášová

Antónia Puškášová

Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 06/12/2018 a zaradený do kategórie: CestovinyReceptyVeganVegetariánske   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre