Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 1 lyžicu olivového oleja
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cm zázvoru
- 1 lyžičku kari korenia
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
- mletú rascu
- mletú červenú papriku
- mleté čili (voliteľné)
- 1 karfiol
- 1 balíček bio tofu natural
- 1 lyžičku sójovej omáčky (voliteľné)
- 1 lyžičku vínneho octu (voliteľné)
- 2 lyžice paradajkového pretlaku (alebo paradajkovej pasty)
- 125 ml kokosového mlieka
- 200 g cestovín (príp. inej prílohy - ryža, kuskus, quinoa..)
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme všetky koreniny a zamiešame.
3. Potom pridáme nakrájaný karfiol, tofu a chvíľu opražíme.
4. Pridáme sójovú omáčku, vínny ocot, paradajkový pretlak alebo pastu a nakoniec zalejeme kokosovým mliekom.
5. Varíme dozmäknutia.
6. Podáme s uvarenými cestovinami, ryžovou alebo inou prílohou.
Výživové hodnoty na 1 porciu (s cestovinami):
300 kcal
1263 kJ
T:
11 g
B:
12 g
S:
36 g
V:
7 g
Vieš, že množstvo zdravých receptov nájdeš aj v knižnej podobe? Doteraz sme vydali 7 kuchárok. Poznáš ich?
Chceš vyskúšať aj ďalšie recepty z karfiolu? Inšpiruj sa napríklad týmito návrhmi:
Kari karfiolová polievka a karfiolové krokety
Karfiolové rizoto s morčacím mäsom - stačí ti 30 minút
Pečený sladko-pikantný karfiol: rýchla večera
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.