Guláš si spájame väčšinou s letom a grilovačkami, ktoré môžu byť občas aj plné pokušení. Tento guláš si však môžeme pripraviť doma na sporáku, nie je mastný a chuťou sa vyrovná nejednému klasickému kotlíkovému gulášu. Určite si pochutia aj muži, prajem dobrú chuť. ;-)
Ako na to?
1
Cibuľu nakrájame na malé kúsky, v hrnci zohrejeme maslo ghee a opražíme cibuľu do zlatista.
2
Mäso nakrájame na kúsky a keď je cibuľa orestovaná, pridáme aj mäso.
3
Keď mäso bude mať bielu farbu, tak ho okoreníme sladkou paprikou, mletou rascou, čiernym korením a osolíme ho.
4
Poriadne premiešame a necháme ešte mäso restovať cca 10 minút, kým nepustí šťavu.
5
Potom pridáme k mäsu horčicu, bobkové listy, a zalejeme ho vývarom.
6
Potom do hrnca pridáme nakrájané paradajky a papriku, nastrúhaný zeler a jeden zemiak nakrájaný na kocky (druhý zemiak si necháme na zahustenie).
7
Keď začne guláš vrieť, vlejeme doň lúpané paradajky a necháme variť aspoň 40 minút, aby sa poriadne prepojili chute.
8
Nakoniec pridáme na zahustenie nastrúhaný zemiak a môžeme podávať.
Tip: Kto má rád viac pikantné, môže pridať aj pálivú papriku. Čím dlhšie guláš varíme, tým bude hustejší.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
328 kcal
1380 kJ
T:
12 g
B:
29 g
S:
25 g
V:
4 g
Nech ti chutí! :-)
Ďalšie fantastické recepty nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov