Potrebuješ zlepšiť náladu? Ak patríš k tým, ktoré to riešia jedlom, nesiahni automaticky po čokoláde. Namiesto nej si daj výživnú krémovú karfiolovú polievku. Je sýta, zdravá, chutná a v týchto studených dňoch ťa zohreje najlepšie. Nezabúdaj na to, že ak chceš experimentovať, experimentuj. Chutí ti mrkvička? Pridaj ju. Máš rada štipľavé? Neboj sa čili. Všetko je na tebe. Ak chceš ochutnať moju pravú nefalšovanú polievku, budem rada. Recept je jednoduchý. ;-)
Ako na to?
1
Cibuľku nakrájame na malé kúsky a v hrnci opražíme do zlatista na olivovom oleji.
2
Karfiol a zemiaky umyjeme a nakrájame na menšie kocky.
3
Pridáme ich k cibuľke a asi 5 minút spolu opekáme. Osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti.
4
Potom k nim prilejeme 1 liter vriacej vody a varíme, kým nie je zeleniny mäkká.
5
Vezmeme si tyčový mixér a polievku poriadne rozmixujeme, aby ostala hustá a hladká.
6
Do rozmixovanej polievky pridáme pretlačený cesnak spolu so smotanou a mliekom.
7
Spolu varíme aspoň 15 minút.
TIP č.1: Polievka je vhodná už od 1 roka, vynechaj však korenie.
TIP č.2: Polievka dokáže zasýtiť na dlhší čas. Môžeme ju navariť deň vopred a vziať ju so sebou na druhý deň do práce.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 400 g):
179 kcal
752 kJ
T:
7 g
B:
6 g
S:
22 g
V:
4 g
Ak máš rada niečo chrumkavé v krémovej polievke, opeč kúsky celozrnného či iného dobrého chlebíka a pridaj si ich do polievky. Prajem ti dobrú chuť! :-)
Ďalšie polievkové inšpirácie načerpaj z knihy Z fitka do kuchyne špeciál:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!