Doba prípravy: 30-40 minút
Čo budeme potrebovať na 6 porcií?
- 1 lyžica ghee masla
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 veľký batat
- 1 lyžička kurkumy
- 1 liter vody alebo zeleninového vývaru (nie bujón)
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (ak varíme pre deti, vynecháme)
- 240 g uvareného cíceru
- 200 ml kokosového mlieka
- kajanské korenie (ak varíme pre deti, vynecháme)
Ako budeme postupovať?
2. Batat umyjeme, ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a pridáme k cibuli.
3. Chvíľu ho opražíme a pridáme lyžičku kurkumy, zamiešame a zalejeme vriacou vodou (vývarom).
4. Polievku ochutíme soľou a korením.
5. Po 10 minútach pridáme cícer.
6. Keď sú kúsky batatu mäkké, pridáme kokosové mlieko a kajanské korenie.
7. Polievku môžeme rozmixovať na krém, alebo v ňom nechať kúsky.
TIP č.1: Polievka je vhodná aj pre deti od 1,5 roka, ale vynecháme čierne a kajanské korenie.
TIP č.2: Pre ešte pikantnejšiu chuť môžeme do polievky pridať čili papričku.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 300 g):
Kalorické hodnoty | Tuky | Bielkoviny | Sacharidy | Vláknina |
322 kcal 1 355 kJ | 15 g | 10 g | 36 g | 4 g |
Zaujímavé recepty na polievky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)