Akú vôňu si vybavíš, keď sa povie jeseň? Tiež sú medzi nimi aj slivky a škorica? Pretože tie si zahrajú dôležitú úlohu v tomto recepte. Tieto raňajky ti budú nielen chutiť, ale navyše rozvoňajú tvoj príbytok lepšie ako akákoľvek sviečka či esenciálny olejček.
Čas prípravy
- 10 minútpríprava
- 20 minútpečenie v rúre
Ako na to?
1
Rozpolené a vykôstkované slivky si naukladáme do zapekacej misky o rozmere 15 x 15 cm.
2
Posypeme ich vanilkovým cukrom, škoricou, ovsenými vločkami a navrch naukladáme plátky masla. Polejeme medom.
3
Dáme do rúry piecť na cca 20 minút pri 180 ˚C.
4
Podávame horúce alebo chladné s Fitnutkou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
430 kcal
1810 kJ
T:
18 g
B:
9 g
S:
57 g
V:
6 g
Dobrú chuť :-)!
Ochuť svoje sladké raňajky s Fitnutkou aj ty:
Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.