Doba prípravy: 15 min. + 40 min. pečenie
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 100 g kvalitného masla (príp. kokosového oleja) + na vymastenie formy
- 6 jabĺčok
- šťavu z ½ citróna
- 2 lyžice mletej škorice
- 150 g ovsených vločiek
- 35 g orechov (mandlí, vlašských, lieskových...)
- 50 g kokosového cukru (príp. domáceho medu)
- kardamóm - voliteľné
- + 250 g bieleho jogurtu
Ako budeme postupovať?
2. Ošúpeme jabĺčka (ak sú bio, môžeme použiť aj šupku), umyjeme ich a nakrájame na mesiačiky.
3. Vložíme na dno vymastenej formy, pokvapkáme citrónovou šťavou a posyp škoricou.
4. Následne v miske zmiešame dokopy vločky, nasekané orechy, cukor/med a roztopené maslo.
5. Poriadne premiešame a vločkovú zmes nasypeme na jabĺčka.
6. Trúbu predhrejeme na 180°C a pečieme cca 35-40 min., až dokým nie sú ovsené vločky sfarbené dozlatista.
Tip: Granola chutí vynikajúco, ak sa podáva ešte teplá spolu so studeným bielym jogurtom. Perfektná na raňajky, alebo aj ako poobedný snack.
Prajem dobrú chuť!
Skvelé recepty, vhodné pre deti a po malinkej úprave aj pre dospelákov nájdeš v našej najnovšej knihe Zdraví papkáči:
Pochutnaj si na ďalších skvelých receptoch na raňajky vhodných pre malých aj veľkých:
Sladký tekvicový chlieb z maslovej tekvice
Nadýchané jablkové lievance so škoricou
Jogurtová ovsená kaša s ovocím
Keď tvorím, cestujem a športujem, som šťastná. Relaxovať ma nájdeš v kuchyni, na Instagrame, pri behu či tvorbe náramkov...alebo len tak s manželom a rodinkou pri voňavej kávičke a zdravom koláči. Veľmi dlho neobsedím a robiť jednu vec je pre mňa občas nuda ;-). Momentálne si fičím na aromaterapii, spoznávam účinky akupunktúry a cvičím SM systém, aby som mala zdravý a pevný chrbát. Ešte rada fotím, dekorujem a píšem články o všeličom zaujímavom, čo stojí za to si prečítať.