Čas prípravy: 1 hodina + chladenie
Čo budeme potrebovať na 10 porcií?
- 180 g mletých zemných mandlí (príp. klasických mletých)
- 1 vajíčko
- 1 ks vanilkového struku
- 5-6 lyžíc ricotty
- 1 lyžicu prášku do pečiva bez fosfátov
Na tvarohovú vrstvu:
- 140 g tvarohu
- 70 g kyslej smotany
- 1 vajíčko
Na makovú vrstvu:
- 180 g mletého maku
- 25 g kvalitného masla
- 1 vajíčko
- 2 lyžičky mletej škorice
- 100 g bieleho jogurtu
- kôru z BIO limetky
- 4 hrušky
Ako budeme postupovať?
2. Mleté mandle, vajíčko, semienka z vanilkového struku, ricottu a prášok do pečiva spolu zmiešame v mise. Cesto následne rozotrieme na dno pripravenej formy.
3. Do tej istej misky si pripravíme tvaroh, kyslú smotanu a vajíčko.
4. V novej miske zmiešame mak, maslo, vajíčko, škoricu, jogurt a kôru z limetky.
5. Na pripravený korpus striedavo navrstvíme po kopčekoch makovú a tvarohovú vrstvu.
6. Hrušky ošúpeme a odkrojíme spodnú časť s chĺpkami. Jemne ich posypeme škoricou a zastrčíme do korpusu (ako na fotke hotového koláča).
7. Koláč pečieme na 170 ˚C 35 minút.
8. Skontrolujeme ho špáradlom, a ak sa cesto nebude lepiť, koláč je hotový.
Množstvo receptov na zdravé sladkosti, ale aj iné recepty nájdeš v našich knihách:
Aj toto sú ďalšie chutné sladkosti bez cukru:
Ovseno-ovocné perníkové mini koláčiky úplne bez cukru: aj pre deti od 1 roka
MEGA dobré kakaové pirohy plnené jahodami a tvarohom, úplne bez cukru
Vynikajúci tvarohovo-jablkový chlebík bez lepku a bez cukru
Cuketovo-banánový chlieb bez cukru: vhodný aj pre deti od 1 roka
Fantastická bezlepková banánová bábovka s čučoriedkami, navyše bez cukru
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!